PodSvojoStreho.net Splošno Sam svoj mojster Industrijski sesalec

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

V lokalni trgovini imam nagledan tale sesalec https://www.metabo.com/si/sl/stroji/sesa...alnik.html

Cena je 390€.

Ker pa ne gre za malo denarja me zanima vase mnenje o tem sesalcu. Mene predvsem moti to da ima samo polavtomatsko ciscenje filtra (se pravi ko ga ugasnes otrese filter. Med sami delovanjem ne otresa filtra). Dobra lastnost pa je da je dokaj majhen in okreten, ter ima veliko povrsino filtrov.

Mi mogoce kdo predlaga kaksen boljsi sesalec? Uporabljal se bo predvsem za domaco uporabo, ker mi je pocasi dovolj sesalcev za 50€ ki se zamasijo takoj ko vidijo prag.

Cena ki sem jo pripravljen placat je do 400€ in niti centa vec, ker se tako ne bom spal en teden haha Wink
Imamo točno tak sesalec.
Gre za delovni sesalec, torej za sesanje prahu, trdih delcev, žaganja in podobno. Ne bi ga uporabljal za dnevno sesanje notranjih prostorov, ker ima po mojem mnenju za to neprimerne filtre. Že ko ga vklopiš, puhne nekaj praha ven. Pri gospodinjskih sesalcih se proizvajalci precej ukvarjajo okrog filtrov, da ne gre prah nazaj v prostor.
Za potrebe dela pa je super sesalec, le redno ga je treba čistit. Jaz ob vsakem stresanju prahu iz zalogovnika, konkretno spiham filtre in motor,... Sta še prva filtra, vrečk ne uporabljamo. Z njim smo naredili že dve obnovi hiš. Brez problemov. Bo pa treba počasi narediti kak pregled...
Ko se na filtru nabere prah, zasveti lučka in malo slabše vleče. Ugasneš in se otrese, takrat mora bit na miru. Pri tem otresanju je bolj tako-tako... nekaj malega podaljša interval dela, potem pa moraš sčistit. Ni pa hudega glede tega, si vsaj malo roke spočiješ.
Nikakor pa ni dobro sesat vlažnih zadev, se zabaše filter, nabere se obloga na turbini, jo razcentrira in zvije os. Sesat suhe zadeve.
Priporočam za delo doma.
U odlicno da si predstavil uporabnisko izkusnjo. Ma rabil bi predvsem za garazo, kurilnico, avto, kak prah od gradbenih del itd.vpo eni strani me vedno bolj vlece, po drugi mi je pa skoraj zal toliko denarja in bi raje nekaj za 100€. Nvm prespat pa se odlocit
Potem gres v kakega kirherja za 100 eur. Tudi ce nima stresanja. Saj ne bos sesal 2h skupaj... pa se takrat, odpres pa malo po filtru potegnes s roko pa je...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ma kirher pa sploh ne. Sem imel enega ki je kao ok na posoji. Zabasalo ga je prej kot mojega iz hoferja. Filtri so tako majhni v kirherjih da se enostavno takoj zabijejo. In ko gledam po trgovinah naj si bo za 100 ali pa za 300€ vsi imajo filtre tam tam po velikosti. Za moje pojme je to samo se ena firma kjer je slava ostala na preteklih dosezkih.
Ja ker ima mocnejsi filter... jst imam enega "ala hofer zdaj" in flex z avtomatskim stresanjem za 500 eur. Pa veckrat uporabljam tacenejsega... razen ce je v igri koncano stanovanje ali kaj podobnega. Ce pa v flexa butnes vreco je pa druga zgodba...
katerikoli sesalec + ciklon.
Vedro ciklona mora biti kovinsko, ne plastično, kot je prikazano na priloženem videu, da ga vlek sesalca pri zabiti cevi ne more zmečkati.
Jaz sem ciklon kupil na Aliexpress za nekje 20€, ga montiral na odpadno kovinsko vedro (industrijske) barve za les in povezal s sesalcem za pepel ki se je prej zabil že če je samo zagledal peč na pelete, zdaj pa deluje brez problemov.
https://youtu.be/9w8jXS8Fjh8
Tudi o zem tem nekaj razmišljal ja. Koliko se pa podaljsa doba sesanja s tem ciklonom preden se filter zabije?
Na eno leto...
Iskanje po temi