Objave: 675
Teme: 44
Ocena:
0
No, zadeva je že zdaj tako daleč, da bi bilo res treba zmontirati 2 klimi: eno v pritličju in drugo v mansardi... zdaj pa se odločam med:
Panasonic E9GKE
Mitsubishi FA25
Hitachi RAS-25HY5
Po zadnjih karakteristikah je Hitachi najtišji (20dB), edino za cene še ne vem. Nekje sem dobil info, da staneta Hitachi in Mitsubishi cca 1000€ z montažo, za panasonica ne vem.
Ali ima kdo bolj točne cene?
Telmos mogoce? Ali bi prišel zmontirat 2 klimi tudi v okolico Žalca? Kakšna bi bila kaj cena?
LP, Goran
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Glede na znamko je Mitsubishi en razred više od ostalih dveh (pa še njihov top model gledaš).
Primerjaj še glasnost in seveda COP.
Je pa tako...malo denarja malo muzike.
Klimo si pa montiraš za nadaljih 15 let tako da...raje zdaj zamiži za par sto EUR...če boš zadovoljen, jih boš v dveh dneh pozabil.
Cena ne laže!
Če hočeš pa res dober oz. najbojši COP pa poglej za Toshiba Daisekai....te gredo zadnje čase najboj v promet (COP nad 5)...tu pa imaš opcijo da vzameš eno zunajjo enoto (npr. 4 kW oz. 6 kW) ter dve notranji enoti..pa boš cenovno prišel ceneje skozi kot če imaš dve ločeni....pa še špica klimo imaš (mi je ravno kolega, ki jih montira razlagal nekaj v tej smeri..da se mi splača vzeti to kombinacijo).
Pa vseeno.....ne hiti preveč! Ne gre za pretirano majhen znesek, pa še klima ti bo dala glavnino toplote pozimi..takod a se splača malček razmislit kaj hočeš oz. kaj bi bilo najbojše.
LP
Ocena:
0
Najprej sem tudi jaz gledal najbolj Toshibo super daisekai, ki ima COP 5,08... samo je cena na netu 1200€ brez montaže.
Za panasonica pa sem dobil ceno 645€ brez montaže... ima pa COP 4,26, tako da je tudi OK zadeva. Za eno toshibo torej dobim dva panasonica...
Toshiba je glasna celih 27dB, panasonic 23 (Mitsubishi 21, Hitachi 20!!)
Mitsubishi mi diši zaradi gretja do -20°C in tihega delovanja. Kako je pa z ostalimi funkcijami? Imajo približno iste ali so tudi tu razlike?
Hitachi npr. si ob izpadu elektrike zapomni zadnje stanje in deluje naprej, ko preide elektrika. Kaj pa ostali?
Kakšen je DDV če vzameš klimo z montažo kot fizična oseba? Po moje je 8,5%, en monter pa mi trdi, da je klima vseeno 20%, delo pa 8,5%.
LP, Goran
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
zdaj kako točno gre z davkom ne vem...mislim da bi moral biti 8,5 %. Ampak ker on malo pogoljufa, temi uradno proda klimo (torej 20 %) montaže pa ne prikaže v računu (ker gre njemu direktno v žep)...te pa za zahvalo useka z 20 % davkom.
tega se raje izogni!
zakaj je panasonic toliko cenejši ne vem...starši so za dotični Mitsibishijev model (O katerm je govora) dali takrat 1.050 EUR (preračunano z montažo), midva pa za drugega Mitsubishija 700 EUR...torej razlika očitna...MItsubishi je res....se pa skrije napram klimi pri starševih. Tako da...polovico manjša cena ima svoje razloge!
Glede rokovanja in upravljanja z Mttsubishijevo...ob dejstvu da spadajo Mitsubishi, Toshiba in Daikin med najbljje tri proizvajalce klim, ter da gleaš mitsubishijev top model...nima smisal razpravljati o rokovanju, izdelavi, upravljanju...
Je pa res...vsak proizvajalec ima neke svoje fore...zdaj eden ima eno bolje rešeno, drugi drugo...na koncu je važno da klima dela kot da je ni....torej da po montaži pozabiš nanjo (spomniš se jo le ob priujetnem hladu oz. poceni ogrevanju).
Če hočeš lahko za primerjavo povprašam kolega koliko bi rišlo opcija če bi npr. on montiral 2 klimi MItsubishi (o kateri ej govora), daisekai-a z 2 notr., enotama oz. 2 hitachija (panasonica načeloma ne prodaje oz. sene ukvarja z njim). Je pa na morju...tako da bo odgovor ko pač bo.
Objave: 159
Teme: 7
Ocena:
0
Sam sem naročil Panasonic E9GKE. Drugi teden bo montaža.
Mislim da je razmerje med ceno in kvaliteto najboljše.
Objave: 24
Teme: 2
Ocena:
0
Kakšna pa je razlika med tema 2 modeloma? Kje si pa kupil?
Ocena:
0
Akvonij v Šentjurju (pri Celju)
LP, Goran