PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Obnova strehe, kaj in kako?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hvala obema za odgovore in predloge.

Som16 se pravi se ti ljudje, ki imajo težave predvsem z vlago/kondenzom, kar me najbolj skrbi niso držali teh.navodil/pravil no niso se jih držali izvajalci del? Kako, zakaj se jim sploh to splača počet, ker imaš nakoncu samo sitnost..
Teh zadev in zagovarjan je toliko, da več ne moreš nobenemu vrjeti. Pripravljen sem pošteno plačat seveda za pošteno strokovno izdelano storitev, ne bi pa rad, da izvajalec na meni zasluži, ko mi npr.porine bauder ali bramactherm na streho in bo dobil nek % dobička ker je dobil stranko a jaz bom imel pa sranje.
zagasper,
vsekakor je komentar forumskega kolega " firefly "-a na mestu.
Imaš prevideno ( si zapisal )  cm toplotne izolacije.
Kaj ti pomeni " duplirani "?? Če boš zamenjal kritino boš posegal tudi , predvidevam, v izravnavo nosilne konstrukcije = lahko jo nadvišaš za kakšen " cm " po potrebi; nekako je fino imeti - cm toplotne izolacije.
PU izolacije imajo nekoliko boljšo " lambdo ".
Naredi primerjavo z stekleno 32 na pram PU izolaciji.
Če hočeš namestu desk dodati izolacijo potem je takšna z malo Sd verdnostjo. ( komnetar firefly)
Lep pozdrav
Duplirani pomeni, da bodo na zdajšnje špirovce(14cm) dodatno montirane letve (6cm), da pridobim prostor po višini za 20cm izolacijo med špirovci.
Zamnejal bom kritino ostane le skelet ostrešja(les) no razen, kar se bo poseglo zaradi potrebe frčad.
Se pravi potem boljše agepan ali thermotop? Zanima me pri teh dveh izolacijskih ploščah ali je potrebno oz.je smiselno imeti zračni most med ploščami ter volno med špirovci ali se lahko dotikata?
zagasper,
vsaj v DOH izvedbi hiše, ni bilo težav, da je steklena vola ( celuloza, kamena volna) stisnjena do Gutex plošč.
Menim, da tudi Agepan in Termotop ni problematičen.
Lep pozdrav
1 2
Iskanje po temi