PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje s klimo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem je lahko hitro v tem, da imaš pod stropom 30, na podnu pa.manj kot 20(lastna izkušnja, imam klimo nad eno.omaro in na auto od klime ni nič) na srečo jaz rabim klimo prvenstveno za hlajenje . Za hlajenje je pa odlična.lokacija. ne sliši se je ne, ne piha.pa hladno je kljub slabo izolirano mansardi obrnjeni proti jugu. .
Zaradi zakonov fizike je pač lokacija klime pod stropom fail z vidika.ogrevanja, z vidika.hlajenja pa.odlicno.

Problem je lahko hitro v tem, da imaš pod stropom 30, na podnu pa.manj kot 20(lastna izkušnja, imam klimo nad eno.omaro in na auto od klime ni nič) na srečo jaz rabim klimo prvenstveno za hlajenje . Za hlajenje je pa odlična.lokacija. ne sliši se je ne, ne piha.pa hladno je kljub slabo izolirano mansardi obrnjeni proti jugu. .
Zaradi zakonov fizike je pač lokacija klime pod stropom fail z vidika.ogrevanja, z vidika.hlajenja pa.odlicno.
Sonce naj sveti vsak dan!
(20.11.2020 ob 11:54)some1 Napisal:
(20.11.2020 ob 11:25)Beri Napisal:
(20.11.2020 ob 08:35)some1 Napisal: In ti dejansko tole ogreje celo hišo na spodobnih 22.C?

Se oče ogreva z micko 3.5kw. zadeva je postavljena na hodnik ter ogreva cca. 35m2. Hiša iz 60ih brez izolacije ( razen na novo narejen knauf strop ). Po resnici povedana to ni nič. Tisti hodnik je še za silo ogret na 21.C ostali prostori na 18.C.
Brez kiperbuša v kuhinji bi bila huda kriza.

Na koliko je klima nastavljena?

Kolikor sem nazadnje opazil je bila na 23.C Vrjetno, če bi jo nastavil na 28 bi bila občutna razlika. Glavni problem je, ker so prostoru razporejeni v črki U. Za boljše delovanje bi sigurno potreboval 2 notranji enoti.

Še boljše vprašanje pa je, ali je klima vklopljena 24/7. Bi si mislil, da oče ogreva bolj kampanjsko. Ker sicer dvomim, da tisti hodnik ne bi bil normalno ogret na 23°.

Ostali prostori v neizolirani hiši bodo pač hladnejši, odvisno od zunanje temp., to je dejstvo.
(20.11.2020 ob 12:37)Hanzi Napisal: Problem je lahko hitro v tem, da imaš pod stropom 30, na podnu pa.manj kot 20(lastna izkušnja, imam klimo nad eno.omaro in na auto od klime ni nič) na srečo jaz rabim klimo prvenstveno za hlajenje . Za hlajenje je pa odlična.lokacija. ne sliši se je ne, ne piha.pa hladno je kljub slabo izolirano mansardi obrnjeni proti jugu. .

Imaš pač nerodno postavljeno klimo za ogrevanje. Sam jo imam postavljeno na hodniku nad vrati v kopalnico. Ko je nastavljena na ogrevanje so lamele usmerjene tako, da piha proti tlom. Od tam pa se zrak porazdeli po ostalih prostorih, kjer se potem začne dvigati. To mi sicer naredi zračno zaveso med kopalnico in  ostalimi prostori ter si deležen toplega piša le ko greš v/iz kopalnice. Ko pa prostore hladim pač obrnem lamele proti stropu.
Je pa res, da klimo uporabljam za ogrevanje le nekaj dni v septembru in nekaj dni v maju/juniju (ja še junija včasih paše ob večerih).  Drugače pa dela v vlogi razvlažilca ali za hlajenje.
Zalaufaj jo januarja, po možnosti v podhlajeno hišo..
Sonce naj sveti vsak dan!
Jaz sem napisal moje izkusnje kar sem s klimo ogreval zadnji dve leti , obicajno klima pri meni vklopljena 24/dan, trenutno nastavljen na 22, piha v tla decembra povecam na 24 ali 25 to je pa to...jan feb ko je zima malo vecja ne zadosca vec, zato polek klime tece se KO da dogreje na 22-23 bivalni del, sobe so obicajno kaksno 'c hladnejse . Neposrecena pozicija je relativno dejstvo postavitve, pri meni je hodnik na L na tem vogalu so tudi vrata v bivalni del zato vecji del piha v bivalni del , sobe pa posredno grejejo iz hodnika hodnik je vseeno kakseno 'c toplejsi od bivalnega dela , tako da...se lahko samo nasmejem in recem da je postavitev tocna in deluje po pricakovanjih. Ce jo bi imel v bivalnem delu se sobe nebi ogrele oz bi potreboval vsaj 2 klimi ....letos je vkompobiran ivt pa da vidimo razliko Smile
Ampak kje je fora, da če si šel na toplotno črpalko, še vedno klime teraš? Zelo mala verjetnost je, da imajo klime v nekem "običajnem" cenovnem razredu boljši izkoristek kot ogrevalna toplotna črpalka, pa čeprav iz klima razreda. Razen seveda, če si za klime globoko segel v denarnico in plačal bistveno več kot za IVT.

Jaz sem klimo uporabljal za dogrevat, dokler smo še kurili Stadlerco, brez obtočne in regulacije. Centralno umeščena varianta z izpihom levo-desno in spodaj-zgoraj, nekaj temu podobnega: https://www.emundia.si/lg-klima-naprava-...-a09ft-ul2.

Ampak odkar je TČ pri hiši mi več na kraj pameti ne pade, da bi klimo uporabljal še za kaj drugega kot hlajenje. Najprej zato, ker cenovno nič ne profitiram, kot drugo pa zato, ker je distribucija toplote v stanovanjski enoti z 80-90 kvadrati in eno notranjo enoto klime bistveno slabša kot pri centralnem ogrevanju na TČ.
Ja seveda sedaj je ivt in klima pac stoji oz za prehodna obdobja sem uporabljal klimo ki se je prizgala par ur zvecer , ...
1 2
Iskanje po temi