PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja betonska streha primorska

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Mene zanima kako ste kaj zadovoljni z izolacijo vsi tisti ki imate na primorskem betonsko streho? 

Zakaj ste se odlocili za izolacijo te strehe? 
Ce bi se 1x delali bi se enako odlocili?
Koliko cm izolacije ste dali? 
Koliko se pozna naprimer 8cm stirodurja na betonski strehi, gor pa korci goriska...? (se splaca dati nekaj vec? )
mi smo na goriškem, hiša iz leta 1990, betonska streha. Spalnice v mansardi so poleti katastrofa. Ko se streha enkrat pregreje, ti seva vročina celo noč. Sedaj je gor sicer par cm komboplošč in korec. Še par let in ko bo kritina zrela za menjavo, se bo streho izoliralo.
Imam gor 15cm izolacije + zracna streha. Poleti vseeno brez klime ne gre.
(27.10.2020 ob 14:12)pobeg Napisal: Imam gor 15cm izolacije + zracna streha. Poleti vseeno brez klime ne gre.

Kakšno izolacijo imaš? Stirodur? (na betonski strehi?)

Kako se obnese pozimi? Se čuti razliko? Ogrevanje?
(27.10.2020 ob 14:19)ivo1988 Napisal:
(27.10.2020 ob 14:12)pobeg Napisal: Imam gor 15cm izolacije + zracna streha. Poleti vseeno brez klime ne gre.

Kakšno izolacijo imaš? Stirodur? (na betonski strehi?)

Kako se obnese pozimi? Se čuti razliko? Ogrevanje?

betonska streha - 15 cm steklne volne - parporopustna folija- in korci s kljukicami na latah v zraku. Pod korci zrak.

Ogrevanje ni problem. Sem z obale. Vse talno. V nahujsi burji nisem se vec kot 28 sibal v talno. Cez dan je itak ponavadi cez 10 ... 15...
Smile 
(27.10.2020 ob 01:39)ivo1988 Napisal: Pozdravljeni!

Mene zanima kako ste kaj zadovoljni z izolacijo vsi tisti ki imate na primorskem betonsko streho? 

Zakaj ste se odlocili za izolacijo te strehe? 
Ce bi se 1x delali bi se enako odlocili?
Koliko cm izolacije ste dali? 
Koliko se pozna naprimer 8cm stirodurja na betonski strehi, gor pa korci goriska...? (se splaca dati nekaj vec? )

Ne vem točno kaj hočeš vprašat, ali se splača dat na golo betonsko streho izolacijo, ali se splača naredit betonsko streho?

Če 1., ne vem zakaj sploh sprašuješ, seveda je izolacija nad betonom obvezna.

Sicer nisem s primorske in nimam  korcev, imam pa betonirano komplet mansardo in gor 20cm volne. Nato sekundarno + zračni most + betonski strešnik. Beton pod streho je v vsakem primeru zakon, seveda če je primerno izoliran.
Iskanje po temi