PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Ograja na balkonu - fiksiranje "nog"

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

menda bo kratek odgovor, pa vseeno. Na balkonu so mi montirali ograjo. Pri tem so odstranili približno 7-8cm XPS-a okoli nog. S čim tole zaliti? Pri roki imam gotovi beton in Knauf Rotband 7-50mm - upam, da ni že rok uporabe mimo...

Ta, ki je ograjo montiral, je rekel, naj kar keramicar z lepilom zalije, ko bo polagal ploscice.

Predlog?

Slika:
https://i.imgur.com/VG2aCFx.jpg

lp
Se pravi hidroizolacijo ste izrezali in odstanili xps pod njim, zdaj boste pa luknjo zalili z lepilom/betonom? Se ti zdi, da ima tista hidroizolacija katero ste zdaj zluknjali na vrhu kak namen da je bila tam?
(9.10.2020 ob 13:02)pentax Napisal: Se pravi hidroizolacijo ste izrezali in odstanili xps pod njim, zdaj boste pa luknjo zalili z lepilom/betonom? Se ti zdi, da ima tista hidroizolacija katero ste zdaj zluknjali na vrhu kak namen da je bila tam?

Mislim, da sem dal konkretno vprasanje glede luknje in ne hidroizolacije ali se ti zdi drugace?

Ce ze moras vedet, hidroizolacije se ni gor. Sprasujem ravno zato, ker bi jo rad zdaj gor namazal in bi rad najprej luknje resil - ce bo potrebno tudi najprej hidroizoloacijo v luknjo namazal. Na koncu pride gor keramika. Balkon pa je tudi sicer pod streho - razen ko bolj divje dezuje, ampak ni panike.
(9.10.2020 ob 11:18)kixs Napisal: Pozdravljeni,

menda bo kratek odgovor, pa vseeno. Na balkonu so mi montirali ograjo. Pri tem so odstranili približno 7-8cm XPS-a okoli nog. S čim tole zaliti? Pri roki imam gotovi beton in Knauf Rotband 7-50mm - upam, da ni že rok uporabe mimo...

Ta, ki je ograjo montiral, je rekel, naj kar keramicar z lepilom zalije, ko bo polagal ploscice.

Tega vsekakor ne zalivaj z lepilom, ker boš ustvaril toplotni most, kar so ti sicer že tako ali tako naredili s tole ograjo, ker med kovino in AB Ploščo v katero so šravfali niso dali nobenega toplotno nepremostljivega materijala. Ampak da ta most ne bo še večji, ne zalivaj z lepilom. Na tvojem mestu bi zalil s poliurtansko maso. Če boš uporabil zgolj PU Peno, potem kupi takšno z zaprtocelično strukturo, ker ne pije vode (recimo Ceresit Whiteteq), potem pa čez ravno tako armiraj, kot imaš sedaj z mrežico in lepilom. Če se ti zdi, da bo PU pena sama po sebi premehka, pa lahko kombiniraš z PU lepilom kot je recimo MITOPUR ali ICEMA-R. Pazi, ker vsa ta lepila nabrekajo na enak način kot PU pene s pomočjo zračne vlage. Sam sem zadnjič zmešal PU peno in MITOPUR, ker PU pena bolj nabreka, MITOPUR pa je zelo trd po strjevanju. In res je tako potem tudi bilo. Je pa packarija. Priznam. Sem pa površinsko lepil en vogal keramične ploščice, ker sem želel da ga pod vodilom za rolete dvigne. Keramično lepilo tega ne bi nikdar naredilo, drugače pa tega nisem mogel doseči. Najprej sem dal Mitopur na površino, potem pa gor špricnil tudi PU peno in zmešal s palčko in dal na to keramični kos. Drugi dan sem seveda moral kar nekaj te robe očistiti, ampak zadeva je nalimana točno tako, kot sem želel. Pred delom na konkretnem delu pri ograji lahko vse skpaj probaš na kartonu in boš videl tako glede trdote kot nabrekanja. En dan za test, drug dan za izvedbo. Nič te ne košta ta dan.
Ker je preboj (predvidevam) na koncu balkona, toplotni most ni tako kritičen, kot če bi bil tik ob zidu.

Najprej dobro namaži vse skupaj s Hidrostop Elastikom ali čim podobnim, preostanek pa lahko tudi keramičar zafila z lepilom, kot so ti predlagali. So pa ti preboji vedno kritični, ker se bo ob železu (različni materijali, vpliv temperatur) vedno naredila režica, kamor bo pronicala voda in pozimi zmrzovala. Ampak tudi drugi imajo tako, takav ti je život Wink
Iskanje po temi