Objave: 200
Teme: 2
Ocena:
0
Trenutno se mi zdi da je TČ še najboljša verzija, pride na ogled eno podjetje ,pa bodo povedali svoje mnenje, ali 12kw+ , ali 2 po 9kw kot jaz mislim da bi bilo še bolje v teoriji, zaradi enostavnejše vezave, ker sta dva objekta , eden ima samo talno,drugi radiatorsko, ampak kot sem rekel samo 40c.
Ampak vem da leto dni nazaj ko sem se oz smo se odločali o napravi je bila močna TČ zrak -voda bolj riskanta kot drva, površina je velika, izolacija slaba, zimo 2020-2021 sem v uplinjevalni peči z zalogovnikom skuril bližje 30m3 kot 25m3 drv, res je bilo 23-24 non stop in pa dolga zima. Vsi so rekli da imamo drv za 3 leta v drvarnici , upal sem da bo za 2 , ostalo mi jih je pa 10m3...toliko o predvidevanjih ko ljudje vidijo objekt in dejansko stanje.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Enkrat si bom res prisel pogledat ta tvoj objekt. Pocasi zacni razmisljat tudi o kaksni izolaciji
In ja, ce imas en objekt na talnem, drugega pa na radiatorjih, potem res mogoce dve tc. Ceprav imas pa dve montaži, dva podstavka...
Zakaj misliš da kurjenje na dva do tri dni tako skoduje peči na drva?
Sonce naj sveti vsak dan!
Ocena:
0
Izolacija je šele problem, predvsem zaradi balkonov, če nabijem 10-15cm na steno in zamenjam okna bo katastrofa zaradi balkonov, balkon obložit z vseh strani ne morem, za fasado sem imel predračun 20k eu z 15cm izolacije sivi stiropor, to je 4 leta nazaj, danes je verjetno še več, pa 12 novih oken in 4 balkonska vrata tudi ne more biti malo denarja... edino za streho sem letos dodal še 20cm čez obstoječih 15cm ker je bilo enostavno...skratka lastnik hiše je fotr in dokler bo živ , več izolacije ne bo dal, ostanejo okna in trenutna fasada .pravi da se ne splača oz ne bo, niti ne more investirat.
Skratka ni tako enostavna rešitev, je več faktorjev in + in - tako pač je v življenju.
Monter peči mi je rekel da za daljšo življenjsko dobo je najslabše ohlajanje peči ker kondenzira in razkraja pleh, ampak to ni zdej problem, bodimo realni to je najmanjši problem, minimalno razkrajanje če je kvaliteten pleh, problem je 7 mesecev drv in 25m3 plus, torej razvajeni smo postal, jaz imam rad drva, vonj,ogenj itd ampak ne 7 mesecev na letu. rabim nekaj smiselnega da zbijem porabo 10m3 recimo, da lahko naredim zalogo drv za vsaj 2 leti , ne da vse v drvarnici skurim v eni sezoni
Objave: 345
Teme: 4
Ocena:
12
18.8.2021 ob 09:54
(*Zadnja sprememba objave: 18.8.2021 ob 11:55 uporabnik sisekmisek.)
Ne vem kaj toliko kompliciraš. Vidi se da denar ni tak problem, če je šlo že 13k v kurilnico. Dobi si enega dobrega mojstra, ki bo znal na najboljši način montirati eno tč v tvoj sistem in je to to. Pač dal boš tistih 5k še....ne vem kaj sedaj gledaš te 2 jurja gor in dol. Če bi rad samo zmanjšal porabo drv je pomoje LG top. Če bi rad mercedeza za tč, ki ti bo pokril celo zimo in boš drva kuril samo še iz veselja boš dal še enkrat 13k....čeprav pri tvoji porabi drv dvomim, da bi lahko celo bajto dal na tč....investicija bi mogla biti res velika. Tudi, če kupiš nek Nibe F2120-20 boš še vedno moral kurit drva, ker je glede na porabo drv tudi ta tč prešvoh zate. Bi pa pomoje s to tč prihranil 75% drv skoraj sigurno.
Drva lahko tudi prodaš, če imaš lastno hosto in pokriješ nakup tč.
toliko besed in napisanega za neko simpl zadevo. Treba se samo odločit kaj boš.
Ocena:
0
Ja sej vem , veliko je nakladanja, tu tipam kakšne nove ideje in možnosti obstajajo poleg TČ. Ljudje smo različni, eni so zadovoljni z klimami, drugi IR, tretji pa samo talno in TČ.
Objave: 345
Teme: 4
Ocena:
12
18.8.2021 ob 11:57
(*Zadnja sprememba objave: 18.8.2021 ob 12:12 uporabnik sisekmisek.)
IR na neizolirnai bajti nima kaj delat. Če misliš ogrevat nek manjši prostor občasno potem ja. Drugače je to brez veze. V 5ih letih boš dal za štrom toliko, da ti bo žal da nisi vzel tč.
....ne vem...koliko časa misliš, da ti bodo delali tiste dve sanitarni tč še? Lahko računaš, da ko bo tisto šlo u maloro bo prevzela toplo vodo tudi ta tč, ki bi jo sedaj montiral....razen, če nista tisti dve sanitarni tudi novi.
Nek monoblok je pomoje najboljša rešitev....LG zgleda najceneje. Takoj, ko šalataš na bolj priznano znamko ala Nibe, CTC je investicija prec 3 ali 4k več.
ON-OFF nebi bila napačna izbira v tvojem primeru, ker že imaš zalogovnike.
Morda pokličeš Kronoterm, če imajo kako ON-OFF kje na zalogi, pa da je kak večji popust možen.
CTC ima serijo 400 ON-OFF, ampak je samo malenkost cenejše od inverter serije 600.
Ocena:
0
Sem poslal kronoterm vprašanje,imam tudi dve njihovi sanitarni TČ , 5 in 2 leti stari
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Še enkrat o LG-ju: dve devetki je cca 10 kW moči za 6.400 €, ena dvanajstica je 12 kW moči za 4.600 €. Če sem pri močeh kaj zgrešil. naj me Sassapo popravi.
Ocena:
0
Bom počakal strokovnjake ko si ogledajo stanje na terenu, kaj svetujejo, kako bi vezali v napeljavo itd