Objave: 826
Teme: 55
Ocena:
0
Nujno rabim pomoč.
K peči smo dodali zalogovnik 1100 l in ekspanzijsko 150l, danes sem testno zakuril in mi je pritisk narasel iz 1.2 na 2.5 bar. Ekspanzijska je priklopljena direktno na zalogovnik na 1" prijljucek.
Pri peci je ostala se stara ekspanzijska 24l.
Kaj je narobe....
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Če imaš tlak v hladnem stanju 1.2 bar spusti raztezno posodo na 1,0 bar
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 30
Teme: 0
Ocena:
0
Očitno imaš v ekspanzijski posodi preveč vode in premalo plina (dušika ali zraka). Ker je bila posoda šele vgrajena, je moral biti tlak plina v prednapolnjeni posodi prenizek (količina plina premajhna), zdaj pa imaš večji del napolnjeno z vodo. Ko se ves sistem ohladi na spodnjo temperaturo obratovanja izpusti npr. 20l vode in vtiskuj zrak v posodo ter opazuj dviganje sistemskega tlaku. Spet izpusti vodo, vendar ne preveč, da sistemski tlak ne pade pod vrednost gravitacijskega tlaku, in vtiskuj zrak. Postopek ponavljaj toliko časa, da se pri vtiskovanju zraka sistemski tlak ne dviga več. Posoda je zdaj polna plina. Če nimaš manometra za tlak v posodi, dodaj v sistem malo vode, da ta že vdre v ekspanzijsko posodo in se sistemski in tlak v posodi izenačita. Uredi tako da bo tlak predpolnjene ekspanzijske posode 0.3÷0.4 bara nad vrednostjo gravitacijskega tlaku. Zdaj dodaj toliko vode, da se sistemski tlak dvigne še za pribl. 0.3 bara in v posodi bo pravšnja količina vode in plina.
Objave: 826
Teme: 55
Ocena:
0
Hvala obema ,je verjetno sassapo imel prav ekspanzijska je imela prednastavljeno 2 bara.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
19.6.2020 ob 21:37
(*Zadnja sprememba objave: 19.6.2020 ob 21:38 uporabnik Hanzi.)
Ko boš imel hladno.pec, izmeri z manometrom pritisk vbekspsnziji.
Smotano ga je natančno meriti pod enim barom, ker večina avto manometrom nima pametne skale pod 1barom.
Jaz imam 150l in 2m3 vode. In je kriza....
Lovim desetinke tlaka (0.7) za k+p+m
Sonce naj sveti vsak dan!