PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Demontaža plinske peči

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

trenutno se ogrevamo na UNP. Ker bomo v kratkem preklopili na toplotno črpalko, me zanima, če morda kdo pozna postopek demontaže plinske peči.

Lahko demontažo sami opravimo? Kako se zapre dovod plina v hišo? Mora to opraviti pooblaščena oseba?

Je dovolj, da se le plinska pipa zapre? Je potrebno še kako vodo spraviti iz napeljave?

Hvala.
Zapreš pipo, začneš šraufat, kar je plina v cevi zasmradi bajto, kar je vode steče ven, vržeš stran. Pokličeš plinarno in daš vlogo za ukinitev priključka, pridejo popisat in odmontirat števec, pride druga ekipa in prekinejo še cev. Koliko ti zaračunajo sem pa pozabil, bil je eden manjših stroškov pri rušenju/gradnji.
(11.6.2020 ob 19:13)spirou Napisal: Zapreš pipo, začneš šraufat, kar je plina v cevi zasmradi bajto, kar je vode steče ven, vržeš stran. Pokličeš plinarno in daš vlogo za ukinitev priključka, pridejo popisat in odmontirat števec, pride druga ekipa in prekinejo še cev. Koliko ti zaračunajo sem pa pozabil, bil je eden manjših stroškov pri rušenju/gradnji.

Zapreš pipo in prižgeš peč katera porabi plin in ne smrdi po hiši nič...
V prvi vrstici piše UNP
torej cisterna in nobena plinarna.....
Sonce naj sveti vsak dan!
(12.6.2020 ob 05:35)Hanzi Napisal: V prvi vrstici piše UNP
torej cisterna in nobena plinarna.....

Plin v ceveh pa je ravno tako potrebno porabiti kajne?...
Iskanje po temi