PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Vrt in okolica Izvedba podkonstrukcije lesene terasa

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na betonski plošči (ki ima ustrezni padec - cca 1cm/m) imam namen položiti leseno teraso (podkonstrukcija iroko, podnice cumaru). Imam dve vprašanji:
1. Ali je smiselno med podkonstrukcijo dati prodnike (kot kaže spodnja slika):
[Slika: 31]

Prednost vidim v tem, da se spodaj ne hodijo kakšne živali (smo sredi polj, kjer je veliko mišk), slabost pa v tem, da se bo podkonstrukcijski les sušil počasneje. Da ali ne?

2. Ali treba pod podkonstrukcijo (med betonom in podkonstrukcijo) dati kakšne gumi podložke (v obeh primerih, če dam prodnike ali ne)? Podkonstrukcija bo pravokotno na padec (kar pomeni, da bo zavirala morebitno odtekanje vode). Pamet mi pravi, da ja, ali bo te vode zelo malo in ni potrebno?

Hvala!
Definitivno razmisli o neki rešitvi, kako boš preprečil živalim oz. žuželkam, da pridejo oz. se ugnezdijo pod deskami. Mi smo imeli pred časom leseno tik teraso, nato pa z leti leglo os in ostalega mrčesa, ker nismo ustrezno naredili že na začetku. Nato smo vse skupaj vrgli dol, ko smo prenavljali balkon in fasado.. Sedaj so ploščice. Tik pa je našel mesto drugje.
Vode boš imel toliko kot boš imel visoko podkonstrukcija.se pravi vsaj kakih 5cm če si prav predstavljam?
Zakaj pravokotno na padec
Sonce naj sveti vsak dan!
Pod letve podloži gumaste podložke na mestu kjer je vijak.cca 5x7 cm.Prodnike jest nebi dajal.na koncu zapri med morali z podnico in to je to.
(18.3.2020 ob 07:29)rrejc Napisal: Na betonski plošči (ki ima ustrezni padec - cca 1cm/m) imam namen položiti leseno teraso (podkonstrukcija iroko, podnice cumaru). Imam dve vprašanji:
1. Ali je smiselno med podkonstrukcijo dati prodnike (kot kaže spodnja slika):
[Slika: 31]

Prednost vidim v tem, da se spodaj ne hodijo kakšne živali (smo sredi polj, kjer je veliko mišk), slabost pa v tem, da se bo podkonstrukcijski les sušil počasneje. Da ali ne?

2. Ali treba pod podkonstrukcijo (med betonom in podkonstrukcijo) dati kakšne gumi podložke (v obeh primerih, če dam prodnike ali ne)? Podkonstrukcija bo pravokotno na padec (kar pomeni, da bo zavirala morebitno odtekanje vode). Pamet mi pravi, da ja, ali bo te vode zelo malo in ni potrebno?

Hvala!

Sam sem uporabil pvc distančnike med podkonstrukcijo in betonom. Osebno prodnikov ne bi dajal. 
https://store.oblak.si/izdelki/pvc_dista...stancniki/
Bi izkoristil to temo in vprašal naslednje. Ali je kdo lesene letve pod terasnimi deskami kako zaščitil pred vlago? Na internetu sem zasledil, da se dobijo razni samolepilni trakovi, ki naj bi ščitili, da z vrha ne bi voda prodirala v letve. Posledično naj bi letve manj trohnele. Ali ima kdo izkušnje, če to dejansko pomaga?

[Slika: ca1bd60883a8e9ca29a6ffcab0e1be10.w650.h462.jpg]
Kako najbolj elegantno spraviti podkonstrukcijo dolžine 5m "v vago", če imam spodaj betonsko plato s padcem malo manj kot 1,5 procenta (tam na 5m je mi pade za 6cm)?

Zaradi majhne višine do praga (slabih 6 cm) bo morala biti konstrukcija pri balkonskih vratih praktično direkt na betonu na koncu terase (na 5 metrih) pa kot rečeno cca 6cm povišana.

Zdej od ~3cm dviga naprej je enostavno.. s temi plastičnimi nosilci (ala TO).
Na koliko cm razmaka naj jih podstavljam? (tudi sama debelina podkonstrukcije je še vprašanje..imam 2 opciji 45mm ali celo samo 30mm)

Kaj pa prej DO 3cm višine? 
Nisem našel, da obstajajo kakšni nastavljivi? 
Kaj kombinacija fiksnih podložk ali kaj? Je tu kaj bolj praktičnega? 

Hvala.
Jaz sem uporabil tole

https://webshop.schachermayer.com/cat/sl...00_32809_1

Luknja skozi moral, nastavlja se potem iz zgornje strani. Dajal sem jih na 1m (zavisi od debeline morala/obremenktve)
Iskanje po temi