PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri prestavitev plinske peči v kuhinjo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

zamenjali bomo plinsko peč in me zanima, kaj potrebujemo, če bi jo želeli prestaviti iz kopalnice v kuhinjo ?

dostop do dimnika imamo tudi v kuhinji, inštalacije bomo vse menjali ter naredili nove tlake.

potrebujemo za to projektno dokumentacijo?

Moramo javiti na energetiko ljubljana ?

Hvala, Matej
Če pride v bajto nova kurilna naprava, bo v vsakem primeru moral na koncu dati dimnikar soglasje. Zato je dobro, da ga že zdaj pokličete in skupaj pogledate situacijo, mu predstavite svojo idejo, on pa bo povedal, če so kakšne tehnične omejitve. Po izvedbi pa pride še enkrat na ogled in da formalni žegn.
sem spraševal mojstra za peči, sicer po telefonu, samo nisem dobil točnega odgovora ali je potrebno za novo peč dobiti zgolj soglasje dimnikarja ali je potrebna projektna dokumentacija

rušili bomo tudi steno skozi katero gre plinska cev

je menjava obstoječega dimnika oz. cevi smiselna za plinsko peč ?
Kot rečeno, vprašaj dimnikarja. On je capo di banda. V osnovi pa mi ni najbolj jasno o kakšni projektni dokumentaciji pišeš...

Če imaš staro peč, potem imaš najbrž tudi star dimnik. Kondenzacijske peči pa rabijo dvoplaščnega, kar pa se reši z vložkom, ki pride v obstoječo dimniško tuljavo. Strošek običajno tu nekje do 300 EUR, odvisno od zatečenega stanja, dolžine dimnika, morebitnih kolen, itd. AMpak tudi glede tega ti bo dimnikar lahko ob prvem ogledu bolj natančno svetoval.
projektno dokumentacijo baje potrebuješ pri montaži nove peči, 

vsaj mi smo leta 2003 potrebovali dokumentacijo od projektanta oz. strojnega inženirja

ne vem pa kako je pri prenovi, po besedah serviserja plina, je lahko dimnikar dovolj, odvisno koliko se spreminja
Iskanje po temi