PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dimnikar - ogrevanje na elektriko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V bloku nekateri ogrevamo na elektriko, drugi na plin.
Sedaj smo dobili obvestilo o obveznem obisku dimnikarja.
Ali smo tisti, ki ogrevamo na elektriko (TA peč, klima, ipd.) in nimamo priključka na dimnik, niti odprtine v prekršku če zavrnemo pregled dimnikarja?
Kaj pa zračnik ?
Če plačate 45 evrov dimnikarju, niste v prekršku, tudi če ne vstopi.
Drugače pa ste.
To je tudi edini namen tega. Da se plača.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
V primeru bloka in odgovora na to je ? Mogoče za  odvetnika ?
V privat hiši  nisi dolžen.  Ampak je  predhodno treba obvestiti o tem dimnikarja oz. izvajalca. Le ta (naj bi!?) lahko zapečatil dimnik oz. tudi kurilno(e) napravo.  
Umestno v bloku, je tudi vprašanje o  zračniku...
Neumno se mi zdi samo to, da plačujem dimnikarju to, da pride v stanovanje, vidi da kurim na elektriko in reče adijo, jaz mu pa plačam.

Zračnik je v kopalnici in napa v kuhinji. To sta edina odvoda zraka iz stanovanja. Ali se tudi s tem ukvarjajo? Zakaj pa do sedaj nismo nikoli imeli dimnikarja v stanovanju?
Ko so monitrali ta nov zunanji dimnik za uporabnike plina nam niso zvrtali dovoda.
Kot vem imajo v blokih tudi pravico/dolžnost? Čistiti zračnike in seveda.tudi  racunati. Kako zgleda ciscenje zračnika ne vem. Ko sem živel v bloku sem račune dobival, dimnikarja pa ni bilo nikdar v stanovanje da bi zračnik ocistil
Sonce naj sveti vsak dan!
Če se ogrevate na elektriko, klasičnega dimnika običajno ne potrebujete, zato tudi redni pregledi dimnikarja večinoma niso obvezni. Električni grelni sistemi ne proizvajajo dima, saj ali ogljikovega monoksida, zato ni nevarnosti za zastrupitev ali požar zaradi saj.

Slope Rider
Za takale vprašanja plačujete upravniku. Naj se pozanima, po drugi strani pa mora poznati predpise.

Menda obstoja obveznost čiščenja zračnikov...
Iskanje po temi