PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Domofon BPT-thangram

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, imam BPT domofon z zunanjo enoto "thangram". Na zunanji tablo želim povezati drsna vrata z el. motorjem. Proizvajalec za drsna vrata pravi, da je potrebno vezati breznapetostni kontakt na motor od drsnih vrat.  V trenutku, ko sem želel odkleniti vrata preko notranje enote, sem na tabloju preverjal napetost na sponkah. Ob odklepanju se mi vedno sproži ključavnica cca. 18v. Kako nastaviti, da bom sprožil breznapetostni kontak? Predvidevam, da je to izhod NC na tabloju,vendar mi ga ne uspe aktivirati. V primeru, da na sponkah od električnega motorja drsnih vrat naredim "kratek stik" se mi vrata odprejo. Kako to naredim z zunanjim tablojem. Ima kdo kakšno idejo?
Na spletu sem našel  shemo, ki je v mojem primeru ista razen električne ključavnice, ki je nimam-ne potrebujem. Glej priponko.

Priložene datoteke Predogledne slike

Kjer dobis zdaj 18 V (AC?) vezi en 24 V rele in iz njega uporabi kontakte za krmiljenje vrat.
(30.12.2019 ob 11:40)mucek Napisal: Kjer dobis zdaj 18 V (AC?) vezi en 24 V rele in iz njega uporabi kontakte za krmiljenje vrat.

Na tabloju imam sledeče izhode (glej priponki). 12-18V dobim na izhodu za ključavnico. Mislim pa da bi v mojem primeru moral dobiti breznapetostni kontakt na sponkah za tipko.

(30.12.2019 ob 13:03)aleks99 Napisal:
(30.12.2019 ob 11:40)mucek Napisal: Kjer dobis zdaj 18 V (AC?) vezi en 24 V rele in iz njega uporabi kontakte za krmiljenje vrat.

Na tabloju imam sledeče izhode (glej priponki). 12-18V dobim na izhodu za ključavnico. Mislim pa da bi v mojem primeru moral dobiti breznapetostni kontakt na sponkah za tipko.

Door lock release button (NA)

Priložene datoteke Predogledne slike

Imaš originalni rele za take stvari od BPT, iz tvoje sheme je vidno da bi šlo to z  VLS/101. Lahko pa tudi kakšnega drugega uporabiš...

Kateri domofon pa imaš od BPT?
Iskanje po temi