15.10.2019 ob 14:04
(15.10.2019 ob 11:28)mickeycek Napisal:(15.10.2019 ob 11:17)sassapo Napisal: Stiropor je poceni, ceneje kot kotlovnica. Če vsak dan po službi nalepiš 15m2, imaš dela za koliko dni?
Za izdelavo izolacije ne rabiš veliko denarja, tudi znanja ki presega OŠ. ne rabiš, rabiš pa voljo in veselje do dela. Z jamranjem ne boš v življenju nič dosegel...
Ne skrbi, ne jamram. Že velik del hiše (znotraj) sem obnovil sam - stene, keramiko, odtoke, vodovod in elektriko na novo... tudi fasado imam namen narediti sam, samo še ni bilo časa...
Stiropor je poceni ja, pa gradbeni oder, pa mrežica, lepilo, ... v glavnem ne moreš reči da je "zastonj" ker se kar nabere.
V glavnem to je itak plan, no, bistvo te teme je pa priklop zalogovnika na centralno peč. In če je problem v razdalji, je lahko zalogovnik tudi takoj zraven peči, saj prostor je, ampak je majster rekel da naj je čimbližje hiši, po drugi strani pa zdaj da je daleč in so cevi drage...
Moje mnenje je že zelo dolgo, da v primeru, ko je izolacija fasade v planu, se ta izvede pred obnovo kurilnice. Izolirana hiša se drugače obnaša in potem je tudi vedno vprašanje kaj še sploh rabiš v kurilnici. Pri fasadi pa jaz tudi ne vidim računice, da bi delal sam, ker ko upoštevaš nižje cene nabave materiala preko izvajalca, subvencijo Ekosklada, garancijo, itd., itn. ... po mojem se samo v izjemnih primerih izide, da sam narediš fasado ceneje.
Pa za investicije nad 10 jurjev (mislim, da je še vedno tako) dobiš od Ekosklada kredit s smešno obrestno mero. Ko zdaj gledam nazaj na obnovo bajte je fasada edina investicija, za katero bi vzel kredit, če nam ne bi zneslo.