PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge Talna obloga za teraso

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pri hiši imamo betonsko pokrito teraso, ki je orientirana na jug. Do nedavnega smo imeli položene WPC deske na originalnih distančnikih, katere pa so po cca. 6ih sezonah popolnoma razpadle. Dobesedno so se pričele drobiti ob robovih, pred odstranitvijo so se začele tudi vdirati med hojo. 

Sedaj nameravam položiti keramične ploščice. Kljub temu, da je podlaga suha, ker ni v stiku z zemljo, imam pomisleke glede klasičnega polaganja, saj po izkušnjah vidim, da sčasoma ploščice zaradi temperaturnih razlik in posledično vdora vode skozi poke fug, pričnejo odstopati. Tako se trenutno navdušujem nad polaganjem debelejsih keramičnih plčoščic na pvc distančnike - kot recimo to: https://www.pasivnagradnja.com/zunanja-k...tancnikih/ nimam pa nobene povratne informacije kako se zadeva obnese. 

Vsak nasvet in delitev izkušenj glede klasičnega polaganja ali pa polaganja na distančnike, dobrodošel.
A kamen vam ni všeč ?
(16.7.2019 ob 01:24)Kremenčkovi Napisal: A kamen vam ni všeč ?
Glede na grobo strukturo površine ne preveč.
(20.7.2019 ob 09:42)medicinc Napisal:
(16.7.2019 ob 01:24)Kremenčkovi Napisal: A kamen vam ni všeč ?
Glede na grobo strukturo površine ne preveč.

Jaz sem tudi razmisljal, da bi na terasi polozili kamen. Npr. Repen mi je bil vsec, ko sem ga nekje videl.
Verjetno je bolj obstojen kot keramika. Me pa skrbi, da ga je dosti tezje cistiti. Spoh, ker gre za teraso, kjer bo tudi letna kuhinja.

Kaksne so vase izkusnje? Ali kamen precej vpija kaksne mastne madeze? Kako se ga ocisti?
Okrog hiše imam cca 160m2 betonskega tlaka, na keterga bi pložil ploščice.

KEr se bojim zamrzovanja in odsotopanja s spogledujem z polaganjem 20mm debelih ploščic na cca 2mm distnačnike. imam le 22-25mm razpoložljive višine.

- obstaja 2cm format ploščic 50x50cm - se mi lepo izide na širino, ki je na voljo? ciljam an 20-25EUR/m2 aza granitogres.
- JE kdo kaj takega že delal in kako se obnese v praksi?
- Je smislno 2mm prostor zapolniti z finim peskom?
- Gledal sem distančnike na https://quadrofixing.eu/fix-pedestal-2-m...1-pc/p-204 . Ima kdo kako boljšo varianto? razmišljam tudi o 1 in 2mm gumijastih ploščicah, ki bi jih podlagal pod te distančnike, da ujamem nivo. Le-te bi dal odrezat.

Polagal bi sam, kupil bi tudi vodni žago. Kakršenkoli nasvet bi prišel prav, za kar se že vnaprej zahvaljujem

lp,
Rok
2cm debel granitogres sem ravno sam nameraval polagati (in rezati), pa so me glede rezanja popolnoma prestrašili. Menda je to tako trdo, da s tistim klasičnim ročnim rezalnikom za keramiko nikakor ne bo šlo. Cena rezanja pri raznih mojstrih je pa po 20€ za meter reza.
Iskanje po temi