PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Čiščenje vodovodnih cevi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

imamo težave s pritiskom vode in smo naredili vse kar bi lahko do sedaj in situacija se je izboljšala a ni optimalna. Namreč na tem območju je izredno visok vodni kamen in že sama ročka za prho se napolni v enem tednu. Razmišljamo, da bi šli v čiščenje vodovodnih cevi, ki so zagotovo polne raznega materiala, ker se je v letih rabila tudi deževnica a brez filtrov. Torej, kaj mislite oz. je kdo imel kakšne izkušnje s čiščenjem vodovodnih cevi in koliko stane?

Po tem koraku, razmišljamo o nakupu tudi filtra proti vodnemu kamnu ipd...

Smo iz primorske a kakorkoli, že koga poznate, mi ha prosim svetujte.

Hvala v naprej za nasvet,

Tina
V UKC so raje cevi menjal.

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.mojprihranek.si/izpostavljeno/novice-partnerjev/ucinkovita-sanacija-vodovodnih-cevi-brez-gradbenega-posega/">https://www.mojprihranek.si/izpostavlje ... ga-posega/</a><!-- m -->

Investicija v obnovo znaša približno 1/2 cene klasične zamenjave cevi, cena sanacije hiše se začne pri 3.000 eur.
Ravno prej sem zasledila ta članek a sem upala, na kakšne bolj direktne informacije.
Edina pravilna investicija zamašenih cevi je njihova menjava. Vse ostalo je prelaganje ''pravilne investicije'' na poznejši čas.
Jaz bi prej probal z ionsko mehčalno napravo.
Nastaviš polno mehčanje in v kakšne pol leta, bi se ti morala večina starih oblog raztopiti.
Ni pa takšna voda najboljša za pitje.
Hvala za odgovore.

Namreč prenova hiše (prava prenova je potekala samo na starejšem predelu) ni obsegala menjavo vseh cevi tako, da v menjavo le teh zagotovo ne bi morali iti.

Se ne spoznam na ostale možnosti, ki so na voljo. Voda naj bi bila pitna, prosim.

Prebirala sem koliko ponudnikov opravlja čiščenje cevi in se mi je zdelo, da bi se s tem lahko rešilo. A se torej motim?
fizikalec15 Napisal:Jaz bi prej probal z ionsko mehčalno napravo.
Nastaviš polno mehčanje in v kakšne pol leta, bi se ti morala večina starih oblog raztopiti.
Ni pa takšna voda najboljša za pitje.

Mehka voda ne topi vodnega kamna
Iskanje po temi