PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Čiščenje cevi s podgano

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.
Cev za odvajanje meteorne vode s ceste je 3/4 zamašena z zemljo, vsaj na iztoku. Razmišljam, da jo sam očistim s podgano. Je pa dolžina cevi približno 30 m, če ne še več, premera 20 cm. Je v praksi cev najbolj zabita na koncu in ne potrebujem podgane za celotno dolžino? Štrajfiks imam pa bolj hobi program. Razmišljam, če se mi splača v nakup podgane za tak štrajfiks, in če, kakšna dolžino.
Ima kdo izkušnje s tem, kakšen nasvet?
Fi 200? 30m?
Kliči gasilce
Z podgano na štrajfix čistiš cevi manjših premerov, tja do 10, 11 cm. Za blato/pesek in premer 20 cm je prešvog.
Gasilska podgana ima večji pritisk in pretok bode, pa ne bi smel bit problem. Pa koštalo te bo kakšno pivo z vejico po opravljenem delu.
Citat: Razmišljam, če se mi splača v nakup podgane za tak štrajfiks, in če, kakšna dolžino.
Ima kdo izkušnje s tem, kakšen nasvet?
Splača, odvisno...sicer za tak premer ravno ne, ker kak meter dva , če ni ovinkov se da tud zbezat ven s kako dilco ipd. odvisno od domišljije. Probat , če bi jo že mel pa tud ni greh...
Seveda , če jo lokalni gasilci majo, velja že dani nasvet...
Dražje variante so potem komunala, mogoč mal cenej njih podizvajalci oz. s.p.-ji, ki majo običajno pa tud kamere kaj se dogaja v cevi...poči, slabi stiki …
No ravno včeraj sem čistu domač odtok v kuhiji, ter nato še preventivno v kopalnici s podganco za štrajfiks.
Odvisno od priključkov, zna bit zadeva dost pocen ali dražja. Tud sam sem okleval z nakupom dražje(original), pa sem kupu neoriginal (lidl-''parkside''), kjer priključki ne pašejo … Kak drejar - domači mojster to zna predelat še vedno znatno cenej, kot stane original. Dopuščam možnost razlik-e v kvaliteti cevi... Vendar ''hobi'' cev-podgana...ter rešitev v ''urah'', ko ne najdeš nikogar... Idea lahko ''neprecenljiva'' rešitev :wink:
p.s. Z vztrajnostjo boš počas spiral tud večji premer, sam da ti gajbe vmes ne zmanjka :mrgreen:
Hvala za odgovore.
Cev je sicer občinska, ampak jih nisem hotel morit zaradi tega. Bom poizkusil spraskat kolikor bo šlo in kupim eno poceni podgano, ker mi bo gotovo še prav prišla. Če ne rata pa grem naprej.
Recimo, da kupim 10-15m podgano na švoh štrajfiks, bo sploh imelo kaj efekta?
Efekt bo, dokler bo podgana v cev lezla.
Ocan Napisal:Hvala za odgovore.
Cev je sicer občinska, ampak jih nisem hotel morit zaradi tega. Bom poizkusil spraskat kolikor bo šlo in kupim eno poceni podgano, ker mi bo gotovo še prav prišla. Če ne rata pa grem naprej.
Recimo, da kupim 10-15m podgano na švoh štrajfiks, bo sploh imelo kaj efekta?

Če prav razumem!
Šel boš v nakup "podgane", se s čiščenjem zafrkaval sam, cev je pa "občinska"! Confusedhock:
Pohvalno ( mišljenje v stilu, "ne vprašaj kaj lahko država stori zate, ampak kaj lahko ti za državo"), vendar zakaj? 8)

P.S. Izjava ni moja, je od nekega "kao" Berlinčana! Big Grin
Sej to je pohvalno. Ne pa roke v žep, pa dopise pošiljat.
Par let nazaj, kandidat za župana, okol 30 star: čas je za spremembe, s skupnimi močmi, od besed k dejanjem,...polna usta so ga bila. Nato pa je kot svetnik na prvi seji spraševal, kdaj bo občina spucala peskolov pred njihovo hišo, ker je poln peska...vzem fangl p1zda pa ga spucej
Ja pa ja de, @lust!
Za čiščenje in vzdrževanje tele cevi je nekdo plačan, poleg tega je v upravljanju nekoga drugega (jkp) in se je v bistvu ne smeš "taknit"!

P.S. Po tvoji logiki :!:
DARSU tudi pozimi pomagaš "kidat" avtoceste? Pa ELEKTRU tudi drogove barvaš? :wink:
Da je razmišljanje (samo po sebi) pohvalno, sem pa tudi napisal!
Pokliči lokalno podjetje, ki se ukvarja s čiščenjem kanalizacije. Meni je vzel 70 €.
Cev "podgana" ki jo kupiš ni daljša od 15 m, kjer se tebi še nič ne dogaja, pa prešvoh je, pa spredaj ima curek in ne špice!

Preverjeno!
Aja pol ne gasilce, k nardijo za par pirov?
Majo drgačne cevi :mrgreen:
Lohk jih pa pokličeš in jim vseeno daš par pirov!
Gasilci imajo svojo podgano.
Ocan Napisal:Recimo, da kupim 10-15m podgano na švoh štrajfiks, bo sploh imelo kaj efekta?
Kot bi kamelo po dveh tednih suše napajal po slamici.
Toliko bo efekta. B enkrat prisoten pri podobnem čiščenju. Motorna brizgalna, gasilska cev, podgana ti 100( al pa.75) pa sva se še kar nekaj časa hecala da sva spucala.
Daj povej kako boš ti s tistim pljunkom vode od strajfiksa dobil kugle v velikosti pesti in podobne predmete iz cevi?
Če je cev občinska in z njo upravlja komunala, nimaš kaj veliko pipat njih potipat pa naj sanirajo.
Hanzi tale kamela se nebi nikoli odžejala, po vsej verjetnosti bi na koncu umrla od žeje Big Grin
Ocan tebi bi pa piva zmanjkalo tudi v trgovini.
Iskanje po temi