PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Premestitev električnega števca (cena)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
arbajter Napisal:Ne, to je miselnost (in prepričanje) tistih, ki usluge potrebujejo. Dal bi čim manj, še bolje nič, dobil pa svetomarijo. Ampak pustmo to. Če pa se slučajno le mimo pelješ, fazenbrifar, pa mašino imaš po nekem naključju v avtu (ali pa po svetu hodiš brez jajc ali pa so tam zgolj zato, ker so priraščena), tudi če je lojtra doma ostala ima stol investitor, potem tistim 60 ojrom v uri ali dveh dela kaj manjka? Kolikšna je urna postavka? 30. Da pa bi se ekstra vozil nekam zgolj za tole, ni šans. Take drobnarije se delajo vedno "uzput". In če je čas. Tudi do bureka je treba znati priti. Pa koliko si star....

Jajaja jajca so priraščena, vsaj naj bi bilo tako, sicer pa danes ne veš več...
Poj maš tudi števčno ploščo/omarico, votlice, sveder fi xx, čepe, vijake, cel kup orodja, mogoče še gips itd. Baje če si kaj majstra še pospraviš za seboj za kar rabiš najmanj metlo. Parkiranje v lj je lahko čisto svoj projekt. In če seštejš vse skupaj material+parkiranje+dostava/obisk/stroški prihoda = vsaj 30€ predno si vstopil v objekt investitorja. Po tem izračunu bi dal v žep cca 30€ če nebi plačal davščin??? Ok, če ti to paše ker si pred penzijo in imaš čas ali pa nujno rabiš delo. OK? Sicer je to totalni damping.
Koliko sem star? Menim, da sem nekje na polovici.
Če tako gledaš, potem se sploh nobena stvar ne izplača. Po plato hodit ekstra je živa traparija. Greš jo iskat enkrat usput, ko greš iskat kaj še za drugam. O nekih votlicah, čepih, vijakih, svedrih lahko pišejo le začetniki, ki ne vedo, kaj jih čaka, ko pridejo k stranki. Ali pa taki, ki jim potem dostavni firme, kjer delajo pripelje tisto, česar nimajo priraščenega. Big Grin
BTW: v avtu so vsi svedri od 5 do 12mm v dolžinah od 120 do 300mm, od 12 do 35 v dolžinah 80 in pa 100cm. Škatla z tulcih, ob katerih se ti bo zaluštalo, od 0,22mm2 pa do 50mm2. Vsi, brez izjeme. V kratki in dolgi (za števce) ter v enojni in dvojni izvedbi. Razen 35 in 50 kvadrat, ker ti pač ne obstajajo. Ter seveda preostali kabelski čevlji do 150mm2, ter vse orodje, pa rudl, če je treba od parkirišča še dva koraka peš naredit. Ene pet različnih hiltic, metlica, smetišnica je pri meni obvezna oprema avtomobila. 24/7/365. Kot tudi škatla in v njej vedno dve kili gipsa, fangl, špohtl ozki, široki za kitanje, piksna jubolina, piksna jupola ter en pet centimetrov široki maček, če je potrebno kej kje popravit, prebelit. Tele zadnje omenjene škatle sicer res ne prevažam dnevno iz "varnostnih" razlogov (kako bremzanje, potem pa prtljažnik zna bel ratat). Ampak če mi sedmi čut pravi, da jo bom morebiti rabil, je vedno za hrbtom. Pa pri tebi? :?:
Glede parkinga se s teboj strinjam. Tole kar se gre v zadnjih letih ljubljanski šerif, ni ničemer več podobno. Mi je Tomo robo na Tromostovje po Ljubljanici z barko vozil iz Trnovega za tisto tahaupt slaščičarno. Pa sem vseeno strogi center okoli Tromostovja odpikal s svojega seznama. Zaradi mirnih živcev, ne zaradi redarjev. V centru samem se še nekako uspem zguzit z avtom nasproti Nebotičnika, vendar se tudi tisti taplavi menjajo na parkplacu, prihajajo tamladi, ki me ne poznajo, ali pa jaz ne njih. Al pa ko se flosam po kakih ministrstvih, je parkplac običajno tazadnja skrb. Al pa na RT*, ELE*, EIM*, AS, se rampe same odpirajo. Se prpelješ ko grof. Poglej, bom še enkrat zapisal, za takole reč se pride "oborožen" in ne prazen. Sicer pa, kje piše, da je tista plata v centru? Pa res najbolj črn scenarij izbereš za pisanje. Svet je katerikrat potrebno pogledat z druge, svetlejše strani.
Z delom je pa tko, zaenkrat si ga izbiram sam in mi ni potrebno vzeti ravno vsake bajte, če pa že jo, jo izberem jaz. Tudi pod svojimi pogoji. Ali pa omenjene prčkarije. Včasih iz dolgega cajta, največkrat pa zgolj iz želje pomagati človeku, če je res v težavah. Ker biti brez štroma res ni luštno. Nam je nekako pod kožo zlezlo, da mora bit. Štrom. In potem res katerikrat lahko rata cena, ob kateri bi se ti le zjokal, da bi ti pa šlo u tvojo lajšto, je pa še malo manj verjetno. Sploh, ko je na drugi strani človek in ne kak nadutež. Morda boš kdaj uspel prestopit ta prag drugačnega razumevanja in ne boš gledal na biznis zgolj skozi v evro izvrtano luknjico. Vsaj jaz sem tak. Ker ne ti ne jaz ne bova ničesar s seboj odnesla. Big Grin Garantiram.
Veš Nemci npr. v Rusiji prodajajo Grundig pa Blaupunkt za pol cene, kot bi ju v Evropi (če hočejo biti pač prisotni na njihovem tržišču), ampak Švabo ni neumen, tisti minus prinese nazaj z prodajo na Japonskem, Kanadi, Ameriki. Tam je pa drugi sistem, tisti - opali ne žali. In se spet vse "pogliha", vsi srečni in zadovoljni.
A ti je kaj potegnilo iz tega na koncu napisanega? Tudi tile naši posli se delajo podobno. Nekje popušiš, se ti pa zato drugje bolj prešerno zasmeji. Saj razumeš. Glavno, da je skupni rezultat sončno in modro nebo. Pa tisto, da si nekomu "rešil življenje" in ti bo hvaležen, tudi nekaj šteje. Tisti, prijetni občutek. Morda pa take generacije res ne delajo več, ki bi znale ceniti to. In potem na koncu morda le ne izpade ravno damping. :!:

Penzija? Ja, bi že morala bit. Že kakega pol leta nazaj. Mi pa frendi tko pravjo, da me bodo s hiltico skup zakopal. Upam vsaj, da z ta-malo. Da mi vsaj tam ne bo treba gonit tistga ta velikega rdečga kojna. Ne saj bom šel, sam ne še prec...vsaj delovnega mesta nikomur ne odžiram, ko nočem prec spreč...

Če si na polovici, ti želim le, da ostaneš še naprej dober štromar. Saj veš, ker slabih ni. Ni vic. In da dočakaš tisti drugi štromarski vic - Kako izgleda dober štromar? Ja star je. Big Grin
Točno tako, če se greš filantropijo je ok, če nimaš drugega dela je ok. Realna cena na trgu to sigurno ni, ampak totalni damping.
Ko pa znosiš vse kar si naštel v bajto in nazaj za en fak.ng števček te mine in to za 30 neobdavčenih. Grem raje na Bled na kremšnito če se tako ceni delo.
Povej kdaj, bova šla skupaj. Častim prevoz ti pa kremšnito. Drugi dan pa spet "navalimo"...
Drugače pa malo poglej "moj mojster" pa komentiraj potem. Tale svet je čist ušel z vajeti. Tudi jaz včasih ne dojemam več tega. Ampak bom že zdrl še ta kratki čas, kolikor sem se že odločil financirat tole našo lop***** državo.
1 2
Iskanje po temi