PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč na drva TAM Stadler 37 kW

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Točno tak. Danes praktično ni več resne TČ, ki ne bi znala poleg krmilit še kakšnega drugega vira oziroma kotla: peleti, drva, plin, itd. In dejstvo je, da v razpisu Eko sklada oziroma v (pod)zakonskih aktih, ki so v razpisu navedeni, definicije hibrida ni. Kar po mojem mnenju pomeni, da je hibridna TČ dejansko lahko vsaka TČ, ki je sposobna še kaj drugega zraven vozit. In takih je najbrž 90% TČ, ki so trenutno na seznamu Eko sklada, pa čeprav pri veliki večini trenutno piše zraven "električna". Pri razpisu je imel najbrž prste zraven plinski lobi in prepričan sem, da je pod "hibrid" bila mišljena kombinacija TČ in plin, ampak tega v razpisu ni. Dejansko sem tudi ob komunikaciji z Eko skladom dobil občutek, da sami iščejo luknjo, da bi ti prišli naproti (so recimo, enako kot jaz, podrobno pogledali Odlok o načrtu za kakovost zraka v MB, ki natančneje opredeljuje omejitve, enako kot v ostalih degradiranih občinah). In v razpisu nikjer ni navedeno, da bi ta drugi vir dejansko moral biti prisoten; edino kar piše je to, da mora biti TČ hibridna. Zato je po mojem najbolje stopiti v kontakt s katerim od svetovalcev na Eko skladu in prek maila dobiti črno na belem mnenje, ali se pri posamezni TČ lahko dobi subvencija ali ne.

Če kdo potrebuje mu lahko prepošljem mojo korespondenco s Eko skladom...
1 2
Iskanje po temi