Objave: 8
Teme: 2
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Nabavil sem kovinske podstrešne stopnice brez izolacije.
Zadevo bi rad izoliral, da toplota ne bi prehajala na podstrešje.
Kaj priporočate da je najbolj kvlaitetno in čimbolj tanko?
Hvala za pomoč.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Ker gre za kovino, bodo toplotni mostovi ostali. Na njih kondenz. Če so bile stopnice poceni, nima na njih smisla tlačiti neko drago izolacijo. Na gornji strani poskusi prilepiti večjo ploščo, da bo čimbolj pokrila stik.
Objave: 30
Teme: 10
Ocena:
0
26.1.2024 ob 19:32
(*Zadnja sprememba objave: 26.1.2024 ob 19:38 uporabnik mtl.)
Bi dvignil tole temo.
Zamenjati moram ozke stopnice za na podstrešje z luknjo 70x40.
Luknjo v betonu bom razširil in vgradil ''klasične 120x70 oz. gledam za Minka Polar Extreme (120x60).
Izolacija na podstrešju bo cca. 20-30cm in okrog stopnic bodo OSB plošče ali vinil na stiroporju. Pri vgradnji bom poskrbel za parno zaporo pri robovih.
Zanima pa me, kako izolirati same stopnice. A bi bilo smiselno, da bi recimo naredil ''klobuk'' iz 30cm stiroporja, ki bi ga enostavno poveznil čez odprtino? Ga pač odmakneš/postaviš čez stopnice vsakič, ko greš gor/dol. To bo zelo redko, morda nekajkrat na leto, tako da ne bi bilo ravno preveč tečno. Kakšen drugi predlog?
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
mtl ,
pravilno si se odločil za "" klobuk "". Uporabi PU peno in med vezanjem le-te zagvihtaj vse skupaj.
Lep pozdrav
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Načeloma pri Polar opciji ne rabiš počenjat ničesar, ker je izolativnost pokrova stopnic s faktorjem U=0,6 W/m2K, kar je v rangu 3 slojne zasteklitve...gre se pa za 0,7 m2.
(enake stopnice imam sam, sprva sem tudi jaz telovadil s to 'kapo' a sem ugotovil da enostavno nima smisla ne efekta).