PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Zbiranje deževnice v greznico

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav, doma imam eno staro betonsko greznico, ki ni več v uporabi. Zakopana je v zemljo in je 20m3 prostornine. Sedaj bi rad žleb iz strehe napeljal v zbiralnik. Na kaj moram biti pozoren? Je to sploh zdravstveno varno uporabljati za zalivanje vrta? Ne vem na kak način naj uredim črpanje, da bom lahko to vodo uporabljal? Kako je z čiščenjem? Prosim čimveč informacij, ker se ne spoznam na to. Hvala
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?t=64415">viewtopic.php?t=64415</a><!-- l -->
Ok, hvala za prispevek, mi pomaga. Kako je pa najbolje očistiti greznico? Naš lokalni kmet z traktorjem ne more popolnoma očistit, ker ne doseže, zato je na dnu še vedno 20cm usedlin.
Pokličeš tistega, ki ima koncesijo za odovoz grezničnih gošč in ti jo bodo očistili, saj imajo zraven čisto vodo s katero sperejo greznico in hkrati izčrpajo. Ko pa bo greznica tako očiščena, pa jo boš moral še z visokotlačnim čistilcem dobro oprati, če se le da zlesti v njo, vendar previdno da ti ne zmanjka kisika.

Tako očiščeno jo nekajkrat napolni in potem izprazni, da se odstranijo še tiste nečistoče, ki so ostale. Tako očiščeno pa lahko uporabljaš za zalivanje vrta.
Ne kompliciraj s čiščenjem saj nimaš radioaktivnih odpadkov njej.
Kmet in eventuleno komunala če to naredi zastonj naj ti spraznijo kolikor je možno, potem pa v njo napelješ vodo in pustiš celo zimo, da lepo spira in redči tisto kar je ostalo v njej. potem pa eno potopno črpalko v njo in zalivaš.
radioaktivnih ravno ne ampak čistih pa verjetno tudi ne, ker se je z leti marikaj spustilo po školjki. Človeški iztrebki niso problem. Bolj čistila in raznorazne kemije
Jaz ne bi preveč kompliciral s čiščenjem.....
Prvo polnjenje z deževnico pač ne bi zlival po solati in vrtninah......
Imam še eno vprašanje. Na drugi strani hiše bi pa deževnico odpeljal nekam, da mi voda ob dežju ne bi stala na dvorišču blizu zidov. Kako to rešujejo ponavadi? Je dobra varijanta ta?
- skopat kanal
- v kanal polozit cev priklopljeno na žleb (luknjasto ali ne?)
- na koncu cevi skopat veliko luknjo tako globoko dokler ne pridem do šodra
- v luknjo dat rezervoar z luknjami iz katerih bi tekla voda na šoder. priklopit cev na rezervoar.
- zakopat. voila?

Poslano z mojega SM-G920F z uporabo Tapatalk
Odgovore išči pod "ponikovalnica".

Žleb najprej v peskolov, tega povežeš z ponikovalnico - kar polne cevi daš.

Ponikovalnica, B.C. fi100 takole 2 kosa + pokrov. Spodaj lepo kugle.

Pa mal se v filc zavije in okol cevi še meter ali dva lepo kugle, ne drek. Da lepo požira.

Priložene datoteke
.jpg   3.jpg (Velikost: 234,71 KB / Prenosi: 577)
.jpg   1.jpg (Velikost: 220,58 KB / Prenosi: 577)
.jpg   2.jpg (Velikost: 236,6 KB / Prenosi: 577)
[emoji106]
Iskanje po temi