PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Telekom priklop

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

Namen imam graditi hišo in me zanima kako je to rešeno s priklopom na internet oz. telekom kablom.
Na telekom omarico bi se priklopil pri sosedu, ki je oddaljen cca 30m.

Zdaj pa me zanima kakšen je postopek da mi pridejo ta kabel potegnit oz ali lahko to naredim sam?
Je možno izbrati recimo kakšnega drugega ponudnika, da pride položit kabel (znanec je recimo rekel, da je javil Telemachu, da ima razkopano za elektro kabel in da so mu naslednji dan prišli položit kabel)

Prosim za mnenja,
Hvala
Odgovor dobiš edino na Telekomu. Tam vedo, kaj imajo v omarici pri sosedu (proste parice).

Mislim, da je internet pri gradnji hiše zadnji problem. Ga boš naštimal že v gradbeni baraki?
Mislim da se ne moreš kar tako priklopit v njihovo omarico. Za GD sicer ne rabiš soglasja ampak jaz sem poklical na 080 8000 in me je potem teta pobrala podatke vključno s številko parcele in bo potem "Tehnik" prevzel naprej.

Vrjetno se to ne bo zgodilo samo od sebe pa jim bom moral morit, je pa pri meni optika tko da bodo moral kabl potegnit do bajte. Jim bom pa dal notri seveda cev, če se prej ne bodo zmigal...
Jaz sem se priklopa interneta lotil ob vselitvi v hišo. Poklical sem na Telekom, pustil podatke, čez nekaj dni so mi poslali pogodbo v podpis, potem pa čakal kake 4 mesce, da so mi optiko potegnili v hišo.
V času gradnje pa sem se pozanimal le o tem, do katerega jaška moram potegniti cev, skozi katero potem pretegnejo optiko. Pokazali so mi jašek, od katerega sem potem potegnill cev fi 75mm direkt do hiše. Ob hiši sem vkopal eno betonsko cev fi 500, kamor pride inštalacijska cev iz hiše in cev, ki vodi do njihovega jaška. To betonsko cev sem potem zasul, saj je služila samo za pretegnit optiko. Zunanje omarice nimam nobene, saj gre opično vlakno direkt do notranje komunikacijske doze.
Iskanje po temi