Objave: 951
Teme: 38
Ocena:
0
Ose so znorele. Vdirajo na podstrešje skozi luknje, ki jih delajo na stiku med fasado in foršpungom (lesom). Smo jih špricali in zadelali luknje s silikonom, sedaj so pa ponorele in delajo luknje po celotni dolžini. Kar škrblja in ropota, ko se prežirajo skozi.
Kaj storiti?
Objave: 16684
Teme: 48
Ocena:
49
Verjetno so ostala gnezda zgoraj. Špricaj dalje. Ni variante, da to prestanejo. Parkrat ponoviš, kar po njih.
Pri nas je zaleglo od prve. Sršeni. Kot bi odrezal.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 547
Teme: 22
Ocena:
8
nabavi strike ali pa efect sprej.lahko špicaš na daljavo strike ene 7m efekt ene 5.Zvečer in zutraj jih je največ in navali.Je pa doza 750 ml
Objave: 951
Teme: 38
Ocena:
0
Ja, to imamo. Že vse izšpricali, pa so vedno bolj divje. Direkt v luknjo pa ne moremo špricniti, niti trojna lojtra ne doseže.
Objave: 1137
Teme: 20
Ocena:
0
imam dobre izkušnje s strupom za mravlje, ki je v kartonskih tulcih, katerekoli firme. Nasul sem ga v bližino osjega gnezda; ose so ga znosile v gnezdo in v 24 urah jih 80% ni bilo več nazaj.
Objave: 4
Teme: 0
Ocena:
0
Špricaj še naprej, ne odnehaj. Ponovi še nekajkrat in os ne bo več. Pošpricaj ko pade mrak.
Objave: 224
Teme: 0
Ocena:
0
Lansko leto sem imel isto težavo.. med fasado in lesom so začele letati ven in noter.. Ker se pri nas balkon zelo poredko uporablja, nekaj časa niti nisem opazil da je tega vse več... Proti koncu poletja nisi niti na čik mogel več na balkon.
Zvečer, ko so praviloma nehale letat naokrog, sem se zaščitil (smučarska očala, podkapa, bunda, rokavice,... :lol: 8) ) in našprical s sprejem - mislim da ta istim kot ga je omenil letalec007 - črno oranžna embalaža. Najprej na daleč od zunaj, čez par minut pa še direktno v vse tri večje luknje skozi katere so letale. K sreči so letale na "nizkem" delu strehe, tako da niti nisem potreboval lestve... Je lažje v primeru potrebe po hitrem umiku :lol:
Naslednje jutro je bilo na balkonu po tleh ogromno mrtvih ter zelo omotičnih os.. Takrat sem v luknje spustil še preostalo vsebino spreja. Po nekaj dneh ni bilo niti ene več naokrog. Letos sem nato luknje preventivno zasilikoniral... Za enkrat lahko v miru pijem in kadim na balkonu :wink: