Objave: 14
Teme: 5
Ocena:
0
Pozdravljeni,
v jeseni bom obnavljal kurilnico. Odločil sem se za uplinjevalni kotel z lambda sondo. Odločam se za kotel VIVA GT slovenskega podjetja Waltis, na forumih ne najdem nobenih zapisov, kritik ali pohval, zato me malo skrbi. Ima kdo od vas to peč vgrajeno doma in bi lahko delil svoje izkušnje s samim kotlom ter izvedbenimi deli tega podjetja. Bom zelo hvaležen!
povezava do kotla <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.ogrevanje-kotli.si/waltis-kotli-na-polena">https://www.ogrevanje-kotli.si/waltis-kotli-na-polena</a><!-- m -->
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
A nima cimabela tega kotla. Kot vem.je kar nekaj o njem napisanega, celo.izkoristke je racunala. Edino ne vem ce ima.njen lambdo sondo
Objave: 14
Teme: 5
Ocena:
0
kar sem jaz gledal ima ona kotel VIVA Extrem, to pa je stari model in mislim, da res brez sonde.
Objave: 22
Teme: 0
Ocena:
0
Po 6 letih bomo zamenjali naš stari Viva Extreme. Na začetku takoj po montaži smo imeli kar nekaj težav z delovanjem kotla. Sledili so obiski serviserja in po dobrem letu dni smo nekako vzpostavili "normalno" delovanje. Če gledam za nazaj, bi verjetno vzel kakšen drug model, ampak letos tako ali tako zamenjamo s toplotno črpalko.
Objave: 41
Teme: 3
Ocena:
0
Pozdravljeni.
Ker ogledujem kotle na podpih,sem najdel se Waltisov kotel VIVA GT 25. Ker ga se nisem videl v zivo, bi bil vec kot hvalezen, ce bi kdo, ki ga ima doma podal svoje mnenje.
Hvala in lep pozdrav.
Objave: 1
Ocena:
0
Dober dan mene pa zanima če ste kupili kotel VIVA GT35 Hvala.
Objave: 3
Ocena:
0
Pozdravljeni
Sem letos kupil VIVA GT 35 skupaj z zalogovnikom 1500L.
Fantje so bili pridni in vse zmontirali v enem dnevu.
Žal sem preveč nepoznavalec in nisem opazil samih napak oziroma nepravilnosti pri montaži. Če bi se bolje spoznal bi jim regel, da obvezno montirajo regulator vleka. Tudi cevi ne izolirajo (sem jih kasneje sam).
Peč sicer deluje je pa bilo kar nekaj problemov na začetku.
Zadimil celo vas in bobnenje v peči (TD=cca 160)
Potem je prišel serviser in nekaj šaril po peči in je bilo bolje. Sedaj je TD= 200 stopinj.
Pa še tole. Plačal viva GT 35. Pripeljali pa VIVA GT 25. Nato sem znorel in so rekli, da je ista peč, da je samo v elektroniki razlika. So nekaj "kao" naštimali, da je iz 25 postala 35. Pa ploščico zamenjali na peči. Še vedno ne vem ali sploh realno imam VIVA GT 35.
Sedaj imam še vedno probleme z resonanco in bobnenjem. In sem poskusil že vse možne načine kurjenja. Ampak se vedno to zgodi cca 15 minut po prvem donakladanju drv. Če kdo ve rešitev se priporočam.
Drva so suha in spravljena v kurilnica, stare več kot dve leti.