Objave: 90
Teme: 36
Ocena:
0
Pozdravljeni
Obnavljam starejšo hišo, na vrsti je voda, ogrevanje, odtoki.
Mojster mi pravi, da bi odtok iz tuša speljal preko stropnika z prevrtanjem luknje fi odtoka ker ne more drugače speljati.
Tram bi tudi malo obžagal, da lahko spelje odtok za wc..
Nad stropnikom ni prostora pod pa tudi ne.
Kakšna ideja, pomoč.
Hvala
Lep pozdrav
Objave: 931
Teme: 34
Ocena:
10
V eni od zgornjih tem je arbajter napisal, da nima steklene krogle, da bi lahko pomagal.
Jaz stekleno kroglo imam, sem pogledal vanjo, vendar rešitve ne vidim. Poskusite se potruditi s še kakšnim podatkom. Najbolj bi pomagala kakšna fotka. Ni nujno da je profesionalni posnetek.
Ocena:
0
no tudi jaz nimam steklene krogle....
zanima pa me ali je pametno prevrtati npr. tram/stropnik (20x20cm) z luknjo 5cm za odtok.
In z čem prevrtati (kakšen sveder) lesen tram 20x20 z luknjo fi 2.5cm oz. fi 5cm?
Hvala
Lep pozdrav
Objave: 928
Teme: 7
Ocena:
0
kar ti je dragoF želel povedati je, da si dal zelo slab opis stanja. in mislim da ga ni junaka, ki ti bo rekel, da je prevrtati tram in dati notri še cev, pa še malo obžagati za wc odtok, v redu.
lahko narediš, verjetno ne bo nič narobe, a mislim da bi se vsak raje temu izognil.
če obnavljaš, imaš možnost iti ali pod ali nad - spuščen strop ali samo spuščena cev in jo obleči s knaufom, izgledalo bi kot nosilec. seveda, če ni spodaj spalnica ali dnevna, ker se sliši pretok vode. zagotovo je tudi možnost iti vzporedno s tramom do stene in nato po steni navzdol. odtok je lahko povsem svoj in se potem združi šele zunaj - meni gredo npr. štirje odtoki iz hiše ven, pa smo gradili na novo.
a vse to je povsem na pamet, ker pač nihče ne vidi tvoje situacije.
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
Vse se da!
Pa par stvari si pozabil. Če bo šla skozi TRAM 20/20 odtočna cev fi50mm, potem mora biti luknja najmanj fi70mm. Lesena konstrukcija diha in deluje - tako da moraš pustiti nekaj prostora okoli odtočnih cevi - da ti kasneje ne bo zamakalo.
Tudi "malo" obžagat TRAM za odtok iz WC-ja ni problematično.
Vsak tak poseg v nosilno stropno konstrukcijo - le to OSLABI. Pomeni da je potrebno to oslabitev z novimi konstrukcijskimi elementi nadomestiti.
Kako in s čem, je različno od primera do primera. Lahko so to kovinski profili, lahko so to pletenice, .................
Skratka - naloga za "statika". Ne za vodovodarja in ne za tebe.
Res je, da kaka skica ali slika ne bi bila odveč.
Ocena:
0
No pa smo prišli do slike,
spodaj je identična kopanica, samo stene so cigl 14 al koliko je pol.
desna stran in sprednja sta tanjši.
Barve :
rdeča: knauf stene
zelen tekst: oprema
modra: vode
rumena: odtoki
roza: ogrevanje radiator
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/1o/JI/4QokRTQU/20180322160719resizedunichr("46")jpg[/img]
Hvala
Lep pozdrav
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
In kako misliš narediti tlak na tej podlagi? Odtok napelji nad stropniki, v tlaku, sigurno bo šlo že zaradi izravnave tistih 5cm za cev. Če se ti gre še za udarni zvok, ti 7-8cm pod ploščicami ne uide.
Torej ob stropnike plohe za vodoravno izravnavo, nanje colarce. Gor ~3cm EPS, sledi suhi estrih 2x15mm OSB, hidrostop+mrežica+ploščice. Že v tistih 3cm EPS in 2,5cm colarc skriješ odtok.
Objave: 2380
Teme: 2
Ocena:
9
po moje je bolje iti samo čez en tram,od tuša proti vhodu - vrata,potem koleno in cev proti umivalniku.
To je zaradi prehoda samo čez en tram,katerega bi se dalo obdelati z motorko ali navadno žago za les.
Ocena:
0
Pozdravljeni
Imam problem z visino.
Stropnili so zelo ravni ne no veliko izravnave.
Med stropnike pride plast izolacije nato podeskano (ob stropnikih stafli in na njih deske). Ter se ena plast izolacije trde volne. Pol pa osb plosce...tako da bodo osb tik nad stropniki.
Pride talno gretje.
Lp
Objave: 931
Teme: 34
Ocena:
10
Po moje lahko tram obžagate, tako da naredite utore zgoraj za potrebe inštalacije. Na teh mestih tramove ojačate z jeklenimi U ali I profili ustreznih dimenzij na vsaki strani.