PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Kuhinjska oprema Schock korito

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stranka mi je danes sporočila, da ji je počilo pomivalno korito na kuhinjskem pultu znamke Schock kristadur. Pravi, da je počilo iz izliva proti robu v dolžini cca 10 cm. Ker je tule gor kar nekaj tišlarjev, ki ste sigurno z temi keramičnimi koriti že imeli opravka, me zanima, če imate kakšno informacijo zakaj se to zgodi, če se vam sploh je. Danes je prepozno, jutri bom pri ponudniku, kjer sem to čudo vzel, probal zvedet kaj več. Tole korito: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.jez.si/prodajni-program/pomivalna-korita/schock-granitna-pomivalna-korita/lotus-d-150-korito-enojno-in-pol/granitno-pomivalno-korito-schock-lotus-d-150-magma-4014949057953">http://www.jez.si/prodajni-program/pomi ... 4949057953</a><!-- m -->
Kozmetična razpoka ali spušča. Keramična korita so ok. Ampak za cepine prat pač niso. Jaz sem svojega vzel v ikeji.
Pušča, menda orenk.
Prejle me je stranka še enkrat poklicala in pravi, da je dobila enega v trgovini, kateremu je zadevo razložila, on je pa menda odgovoril " ja gospa, sej je že tri leta star". Šok. Trikrat.
Meni je eden od proizvajalcev korit iz umetnega kamna in keramike za podoben primer, ko je korito počilo, obrazložil, da se to sicer zelo redko dogaja, prihaja pa do poškodb (tako kot pri drugih materialih), ker je že v štartu nekje kakšna mikro poškodba, prenapetost in potem poči (kot recimo steklo od kuhalne plošče zna počiti samo od sebe, ipd.). In pa ena šibkost teh materialov so nenadne velike temperaturne spremembe: torej lastnik najprej pere solato v ledeno mrzli vodi, material se ohladi, potem pa takoj zatem zlije v korito vrelo vodo od špagetov. V temu primeru korito lahko poči.

Kaj je bilo v temu primeru, ne morem reči. Jaz imam točno en primer v desetih letih, da je korito počilo, drugih reklamacij ni.
Pri keramiki niso problem toplotni razteki. Z lahkoto v šalico iz zmrzovalnika vliješ vročo kavo.
Če gre pa za problem proizvodnje naj pa zamenjajo. Konec koncev so precej draga.
Danes so sporočili, da proizvajalec priznava reklamacijo in da je novo korito že na poti. Big Grin V trgovini so prosili za nekaj fotk razpoke v koritu in fotka deklaracijskega lista, ki je prilepljen na spodnji strani. Trgovec je vse uredil. Pohvala.
Konec koncev je to referenca za druge, ki bodo ta korita kupovali, pa da vedo, da proizvajalec le nudi suport.

Pri nas je počilo zelo drago keramično korito kopalniško, oziroma pojavilo se je več mikro razpok vidnih z očesom Dolomite, kupljeno pri nas. Naši trgovci niso hoteli po 2 letih niti slišati, kaj šele uveljavljati reklamacijo.

Obrnili smo se direktno na proizvajalca, ki je ugodil reklamaciji , edino po nadomestno korito smo morali na Opčine v Italijo, kjer ga je dostavil njihov zastopnik, in naknadno smo morali po demontaži staro korito razbiti in posnetke loma poslati nazaj k njim, komplicirali pa niso in rekli, da je redko, se pa zgodi...... napaka v materialu....
Rabim malo pomoči, pozna kdo tole firmo za pomivalna kuhinjska korita? https://primagran.si/
Iskanje po temi