Objave: 1193
Teme: 0
Ocena:
0
Če prav zazumem bo bojler grelec vode.. za ogevani sistem za ogrevanje recimo mošta.. ali podobno.
Verjetno bi dodal še obtočno črpalko in eno ekspanzijsko posodo na sistem.
Ni razloga da ne bi delalo..
Objave: 9
Teme: 4
Ocena:
0
Da, služil bo točno temu namenu.
-Sistem bo zelo "majhen" v smislu volumna vode in metraže "poti" vode (največ kake 3-4 metre cevi vse skupaj, vključno s povratnimi cevmi). Ne zastopim popolnoma principa delovanja obtoka pri teh zadevah - sem tudi sam na začetku mislil, da bo potrebna obtočna črpalka, potem pa sem bral, da zadeva cirkulira že samo zaradi fizikalnih lastnosti (pritisk in toplota)?
-Če prav razumem je možno zadevo laufati brez prikopa na vodovod hiše kot zaprt, ločen in samostojen sistem? Nastane v tem primeru kakšen problem, ker ni dovoda vode (ki je pod pritiskom) - ali bi to povzročilo probleme pri prvi alineji, v kolikor se obtočna črpalka ne bi uporabila?
Hvala!
Objave: 1546
Teme: 3
Ocena:
14
Voda že kroži sama od sebe termosifonsko brez črpalke. Je pa problem pri tem bojlerju ker ima majhne priključne cevi in bo zelo slabo krožila voda termosifonsko tudi če bodo dodane cevi večjega preseka. Zato bi bilo dobro dodati kakšno črpalko, brez vprašanje če bo dovolj dobro delovalo.
Objave: 1193
Ocena:
0
Mogoče bi ti pa kaj takega prav prišlo ?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.lttrade.eu/lttrade/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=6">http://www.lttrade.eu/lttrade/index.php ... 7&Itemid=6</a><!-- m -->
Objave: 1248
Ocena:
1
Seveda je tukaj vprašanje kako bo bojler postavljen. Če bo na tleh in bo termosifonsko kroženje brez črpalke, ne boste dosegli ničesar, ker bo v najvišji točki sistema zrak, ki bo prevzel vlogo ekspanzije. Zaradi tega je potrebno v vašem zaprtem sistemu obvezno nekje vgraditi še (no glede na predvidene manjše pretoke) tudi avtomatski odzračevalni ventil za centralno kurjavo. Seveda na najvišjem delu sistema.
Če bo pa bojler visel kje na steni, pa spet tako al pa drugače rabite črpalko, drugače bo topla voda samo v bojlerju.
Pa še neko konstantno temperaturo želite imeti, predvidevam. Torej bo potrebno vgraditi še eno črplako, za kroženje vode.
LP, steklenicka
LP, steklenička
Objave: 14
Ocena:
0
Zdravo,
Že par tednov skupaj se ubadamo s tem, kako spravim zrak ven iz ležečega kombiniranega boljerja. Na dovodo in odvodu je namontirat odzračevalni lonček, ki ne pomaga dosti. Ga potovčem, če bi kao zaštekal, ga ročno potiskam da bi luft ven prišel, nekaj je, ampak bore malo, premalo. Sem poskusil odzračut kot deluje boljer ali pa ko je vse hladno. Boljer ima ločeno pumo. Sem poklical tudi monterje ki so delali , pa tut nismo mogl čist simpl spravit ven zrak, so pa mal odtegnal holandce pa da pihnal ven, med tem pa si ročno pognal pumpo. Kar naprej pa ne mislim holandce odtegovat, da mi bo šla še duhtonga gor, pa sej to ni način tak . Sj potem je bil mir za kak teden, potem pa spat jovo na novo.
Ima kdo kakšno idejo zakaj ne morem dobiti zrak ven?
Pomislil sem tudi na to , al je možno da bi bil dovod/odvod narobe zvezan ?
Vem tudi, da ko se topla vodo ogreva sproča kisik in s tem nastaja luft? .. ampak ni mi jasno zakaj se tega ne morem losat, vedno pride luft v boljer in se pretaka po njem, oz. potem začne še pri pumpi take čudne zvoke spuščat, dolker ne gre v drugo točko luft, poženeš ga tak , da poteraš pumpo na večjo brzino in ga prestavi. Radiatorji vsi lepo grejo.
Al je to generalni problem ležečih bojlerjev, ker je pač kača noter, in ko so cevi gor dol je v vsakem zavoju v zgornji točki luft, v primerjarvi če bi bil stoječi neb blo tega ?
Prosim za pomoč, ideje ?
Objave: 1022
Ocena:
7
mogoče bi kakšen odzračevalnik pomagal, ni pa poceni..<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.caleffi.com/sites/default/files/styles/catalog_thumb_small/public/file/551906.jpg?itok=lHL-4Tb7">https://www.caleffi.com/sites/default/f ... k=lHL-4Tb7</a><!-- m -->
Objave: 233
Teme: 5
Ocena:
0
Ali imaš odprti krog ali je pod pritiskom? Če je odprti (brez tlaka) se zraka ne boš znebil.
Ocena:
0
strom
hm, mi lahka mal bolj na ajnfoh način raložiš kk to misliš, če imam odprti krog ali pod pritiskom ?
V sistemu vem, da imam 1,5bara
Ocena:
0
zdej sem neki tuhtal in bral da, imam sistem pod pritiskom... eno rastezno posodo za sistem ena za bojler. Nimam odprtega, da bi imel v najvišji točki hiše odprto in v koliko bi prišlo do takega rastezaja, da bi vrglo ven in speljano v odtok, ne nimam to.
Ulglavnem ni mi jasno od kod toliko lufta, in zakaj ga ne morem ven dobit
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Mislim, da se boš moral še malo "pozabavati" s holandci, ker je očitno v sistemu bilo če nekaj mehurjev zraka, ki so sedaj končal v bojlerju, ki je najvišja točka.
Lahko pa poskusiš zapreti vse ostalo ogrevanje, dati obtočno črpalko na maksimum v upanju, da se zračni mehur premakne in nato odzračevati na odzračevalnih lončkih.
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Ali ne bi bilo morda možno na sredini ležečega bojlerja narediti izvrtino in namestiti odzračavalni lonček? Podobno, ko vodovodarji nameščajo dodatne tulce za vstavitev dodatnih temperaturnih tipal.
Ni vse črno kar je belo.