Objave: 473
Teme: 62
Ocena:
0
To še bi dodal: tak je, v pritličju je polovica estriha polovica prostorov pa beton na tleh (garaža, kurilinca itd) - iz tega bi naredil normalne dnevne prostore. Po mojem niti ni toplotne izolacije neke na tleh.
Malo me je strah, da radiatorji tega ne bi tak fajn zakurli s TČ - talno gretje bi verjetno funkcioniralo boljše?
Mogoče pa preveč kompliciram, nova fasada bo verjetno naredila tudi svoje...
Objave: 473
Teme: 62
Ocena:
0
Razmišljam dalje: ni v mojem slučaju idealna rešitev talno gretje, ker bi v tem primeru dejansko toplotno izoliral tla v pritličju? Pozor, hiša je 40 centimetrov pogreznjena pod zunanjo višino tal...
Pa še to: kako to funkcionira - talno gretje na obstoječ estrih? Ni nobenega pomisleka - bosta potem dejansko 2 estriha,,,,,,,,
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
@Marko1976
Poišči si malo po internetu...
Na Youtube imaš kup video posnetkov različnih variant polaganja talnega.
Tu imaš npr varianto na mrežo za beton:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=D73LzyECREM">https://www.youtube.com/watch?v=D73LzyECREM</a><!-- m -->
(Tako varianto sem sam uporabil, ker se mi zdi, da je najbolj primerna za primere, ko ni dovolj višine)
Ko si boš ogledal posnetke, pa se odloči, če si to zmožen delati ali ne.
Samo s postavljanjem nekih splošnih vprašanj ne boš nič bližje talnemu.
"Zatika" se ti pri osnovnih odločitvah.
Bi talno, pa ne bi odstranil estrih....
V pritličju imaš in nimaš estrih. En del kjer ni estriha bi predelal v stanovanje. Kaj boš potem imel dve višine in "stopničke" med posameznimi tlaki?
Potem tista garaža in kurilnica.....
Je tam sploh kakšna hidroizolacija' Morda ni in tako dalje
Praviš talno na obstoječi estrih....
Kaj boš potem vrata požagal za 10 cm, ali boš štemal preklade in prestavljal vrata višje?
Skratka, prvo si odgovori na osnovna vprašanja.
Če pa ne zmoreš sam, pokliči nekoga z znanjem, oziroma z lastno izkušnjo da si ogleda in ti svetuje.
Samo preko foruma pač ne bo šlo....
Objave: 1048
Teme: 9
Ocena:
0
Jaz imam hišo brez zunajne izolacije, izolacije v tlakih je ene 6cm(ogrevam pritličje ,ampak podkleteno), v podstrešju povprečno le 12cm izolacije. Okna nova 3slojna,vhodna vrata nova in sem ogreval hišo z 25 st do 28st, +uporaba kamina ko je bila temp pod 0st. Da sem pomagal talnemu in da nisem imel velike porabe KO. Tako da deluje lepo (ze parkrat nnapisal)
Stari estrih obvezno ven, in naredit HI in ustrezno izolacijo.
Sam tud nisem imel pojma kako izgleda in kako se dela, ampak ko sem videl da so cca 55-60m2 postavili v 3h za šalo. Bom nasljednič sam polagal. Lahko pa najdeš koga ki že zna da ti pomaga.
Jaz sem celotno hišo sam rihtal pa tudi sem se poglobi v par zadev ko sem prvič delal in videl.Pa tud vcasih popozdil da kaj mi tega treba ,ampak sem dosegel in zmogel
Iz kje si?lahko tud na ZS
Objave: 305
Teme: 2
Ocena:
0
mogoče tu eno vprašanje.... na zgornjem video posnetku se vidi da se izolacija (stiropor) lepi na spodnjo plato s pur penom.. Se to lahko tako dela? Ne ekspandira pur pena preveč ? Ker sem pred to dilemo, sicer sem kupil namensko pur peno za stirodur... vendar še oklevam če bi jo uporabil. Ima kdo izkušnje s tem?
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Purpen za lepljenje ekspandira malo-nič