Objave: 3
Teme: 1
Ocena:
0
Zdravo,
zanima me moc potrebnega kamina za ogrevanje stanovanja velikosti 35m2(vecstanovanjska hisa zgrajena 1940). Ogledan imam kamin Nordica Ketty 6,00kW
Ali zadostuje star pozidan dimnik ali je nujno vstaviti rf dimnik fi80.
Zanima me tudi za dovod svezega zraka. Ali bo zadeva funkcionirala, ce svez zrak pripeljem iz visje etaze (neuporabljeno podstresje). Ali se lahko dovod izvede iz pvc cevi zadnjega 0,5 m pa npr. iz rf cevi.
Hvala za odgovore
Objave: 1629
Teme: 4
Ocena:
0
Potrebuješ 3-4kw, nič več. Dvomim, da je zgradba iz leta 1940 neprodušno zatesnjena, zato ne rabiš dovoda zraka od zunaj. Dimnik mora imeti utrezen vlek, če ga nima, potem moraš iskati druge rešitve.
Ne pričakuj pa, da bo katerakoli kaminska peč ostajala vroča po koncu gorenja in da bo v jutru še vedno ogrevala. To so samo pravljice.
Ocena:
0
Hvala za odgovor,
ali ne bo problem pri vklopljeni napi in hkratnem delovanju kamina?
Torej predlagate, da kamin priklopim na stari dimnik in če deluje, ok drugače se vstavi RF dimnik fi80. (okna, vrata so nova, če je to potreben podatek, verjetno pa ni 100% zrakotesna)
Mogoče mi kdo lahko predlaga kamin na pelete 3,4kW
Objave: 500
Teme: 10
Ocena:
159
Kakšen fi dimnika potrebuje kamin in koliko rabi minimalno fi za vlek zunanjega zraka piše v navodilih kamina.
Ocena:
0
Premer zahtevanega dimnika je jasen, fi80, zanima me samo ali je nujno potreben RF dimnik ali je lahko stari obstoječ zidan dimnik (notranji premer obstoječega zidanega dimnika je 150)-kako je z dimnikarji ali kaj komplicirajo in zahtevajo RF vložek.
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Glede dimnika je takole, nujno potrebno ni, je pa pri peletih in starejših zgradbah tako da ker je način gorenja pri peterih z prisilnim vlekom in zelo nizkimi temparaturami, se resnično piporoča inox dimnik, kajti le ta prepreči uhajanja prahu pri peletih, dima in kondenza preko sten v prostor.
Priporočam klic na dimnikarsko družbo in naj podajo oni mnenje po katerem boste najbolj sigurni.
Seveda je pa pametno pomisliti tudi na dovod zraka
v kolikor potrebujete nasvet pišite <!-- e --><a href="mailto:klimadimi@gmail.com">klimadimi@gmail.com</a><!-- e -->