PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje na elektriko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Triple: jst sm en tak, katermu je pozimi pri 23 v hisi absolutno prevroce, poleti pa zaenkrat se nimam problema z vrocino. En od razlogov je v tem, da pozimi ne skacem v gatah kratkih rokavih ali bos po stanovanju ampak normalno oblecen (nogavice, hlace, puli - komu se pa da vsake pol ure slacit/oblacit, meni ne...). Drug razlog je pa sam cloveski ustroj (dihanje, znojenje etc...), ki se prilagaja razmeram. Najbrz si ze sam pri sebi opazil, da te v zacetku zime veliko bolj zebe kot ob njenem koncu pri enaki temperaturi. Ali ob pricetku poletja nam je pri 28 ze vroce, v spici poletja pa brez tezav zdrzis 35 stopinj.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
TripleT Napisal:Tudi meni je boljše počutje v kratkih rokavih pri +23 kot pri +19 v jopici in z mrzlimi rokami, pač vsakemu svoje. Tiste 4 stopinje razlike (med +19C in +23C pri samem bivanju naredijo veliko razliko, pri izhodu iz hiše na -10 se moraš pa v obeh primerih primerno obleči. Kdor pravi, da mu je zdaj pozimi pri +23 v hiši prevroče in da zato nima na +23 sami sebe okoli prsta obračajo...ne vem kako potem funkcionira ta folk poleti ko je zunaj +35 in znotraj +25 ali več, v avtu pa +42 in je ok.
Lej vsakemu svoje. Ti se pač bolje počutiš pri 23, meni pa je to pozimi absolutno prevroče. Nimam 20° zaradi šparanja, ampak ker nam vsem tako najbolj ustreza. Pozimi sem od otroštva v trenirki in jopici/flisu, to je seveda ob sedenju na kavču. Karkoli drugega počnem, sem v kratkih rokavih. Nimam nič mrzlih rok. Manjša poraba za gretje pa je samo dobrodošel stranski učinek.
Poleti težko funkcioniram pri 35°. Tam do 25° še gre, potem mi je sama muka. Seveda se vsi prilagodimo počasi na višje temp., nikakor pa mi ni udobno.
Treba je vedet, da pri talnem zaradi občutka toplote, ki prihaja od spodaj je lahko temp. nekje do 3C nižja kot pri radiatorskem.
Hanzi Napisal:Ne verjamem da je 22C edini razlog za kartoteko pri zdravniku. ...
Seveda niti slučajno ne edini. Je življenski stil precej bolj kompleksna zadeva.
TripleT Napisal:Vsak je svojega življenja in svojih otrok krojač. Lahko opišem primer od frenda ki je čisto nasprotje zgoraj opisani tezi o +22 in polnih kartotekah. Ta moj znanec še vedno prepričuje sebe kako je super spat njima in otrokom pri +16 do +18, kartoteke pa polne od vseh že 4 leta...
Jest pa. Življenski stil tangira mojo profesijo. Gradnja mi je bila le hobi. Največji hobi 8)
Nekdo lahko opiše primer 100 let starega kadilca. To ne spremeni statističnega pogleda, da pa kajenje škoduje zdravju.
In če so otroci veliko, za današnje razmere ogromno zunaj, šele potem to ni nikakršen problem. Le da je mogoče potratno.
govorim o 22+, kar pomeni minimalno 22 stopinj ali več, vsaj tako so nas pred letiiiiiii na faksu učili, je pa sedaj mogoče drugače...

žal +22 ni enako 22+

je lepo napisal:
Energetik81 Napisal:Lej vsakemu svoje. Ti se pač bolje počutiš pri 23, meni pa je to pozimi absolutno prevroče. Nimam 20° zaradi šparanja, ampak ker nam vsem tako najbolj ustreza. Pozimi sem od otroštva v trenirki in jopici/flisu, to je seveda ob sedenju na kavču. Karkoli drugega počnem, sem v kratkih rokavih. Nimam nič mrzlih rok. Manjša poraba za gretje pa je samo dobrodošel stranski učinek.
Poleti težko funkcioniram pri 35°. Tam do 25° še gre, potem mi je sama muka. Seveda se vsi prilagodimo počasi na višje temp., nikakor pa mi ni udobno.
1 2
Iskanje po temi