31.12.2016 ob 14:06
Hvala za odgovore.
Najbolj so me zanimale vrednosti COP-ov in očitno so normalne. Mislil sem, da bi morala biti ta vrednost čez 3 pri teh temperaturah, ker očitno nisem pravilno grafov bral
.
Teh 719kWH(cca 72€ kot smo ugotovili) ni celoten strošek ogrevanja saj smo skoraj vsak večer zakurili še na drva(ki so nam ostala še od prej). Če bi delala izključno toplotna črpalka, bi bila poraba višja. Imamo nekje 180 kvadratov veliko hišo, izolacija pa je debeline 5cm. Ogrevamo na radiatorje(zalogovnik 1000l na 39 stopinj pri 6 stopinjah zunanje temperature), sanitarno vodo grejemo 45 stopinj. Sanitarni bojler je 200l(nanj so priključeni tudi sončni kolektorji). Temperaturo v hiši imamo nastavljeno na 22 stopinj.
Najbolj so me zanimale vrednosti COP-ov in očitno so normalne. Mislil sem, da bi morala biti ta vrednost čez 3 pri teh temperaturah, ker očitno nisem pravilno grafov bral
.Teh 719kWH(cca 72€ kot smo ugotovili) ni celoten strošek ogrevanja saj smo skoraj vsak večer zakurili še na drva(ki so nam ostala še od prej). Če bi delala izključno toplotna črpalka, bi bila poraba višja. Imamo nekje 180 kvadratov veliko hišo, izolacija pa je debeline 5cm. Ogrevamo na radiatorje(zalogovnik 1000l na 39 stopinj pri 6 stopinjah zunanje temperature), sanitarno vodo grejemo 45 stopinj. Sanitarni bojler je 200l(nanj so priključeni tudi sončni kolektorji). Temperaturo v hiši imamo nastavljeno na 22 stopinj.
bohinc Napisal:Kaj porečeš na porabo TČ v decembru 1054kWh?Glede na naše podatke se mi zdi taka poraba normalna, predvidevam da bo pri nas višja, ko bomo ogrevali izključno na toplotno črpalko.
poldee Napisal:Evo, nisem se nic zlagal.Ti podatki ki si jih objavil predvidevam ne vključujejo ogravanja sanitarne vode? Glede na to da poleti praktično ni nobene porabe.

torej cop/scop vsaj zame odličen