PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ventilator odvodnih plinov Zibro Donata 124

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Pred kratkim smo nabavili kaminsko toplovodno peč na pelete Zibro Donata 124 S-line red. Peč je 12 kw in ogreva 6 radiatorjev oz 95m2.
Svojo nalogo opravlja zelo dobro i ntudi pri -3°C ogreje stanovanje brez problemov na 23°C ter je za to ob celodnevni uporabi (ob takem vremenu) porabil 1,5 vreče peletov RZ (kupljenih v OBIju).

Se mi je pa zadnje dni pojavila težava saj je 3x nenadoma pričel ventilator odvodnih plinov brenčati oz dajati zvok kot, da bi ob nekaj tolkel in je 1x samo od sebe nehalo, 2x pa sem izklopil peč ter jo ponovno zagnal in ventilator je bil spet tih. Pač pa ni v nobenem primeru javila kake napake.

Posesal sem dimno cev, notranji zaprti del ventilatorja (notranja vetrnica) ter oba vrteča dela nad zaprtim delom (vetrnica in nekaj podobnega večjemu ležaju) vendar je bilo vse čisto.

Pomislil sem naslednje:
1. okvara ležaja
2. mogoče bi bilo dobro samo podmazati
3.med nalaganjem mi je padel kak delček peleta ali smeti ob ventilator in se med delovanjem premaknil in povzročil dotik vetrnice

Drugače je vse ok in peč opravlja svoje delo.

Link opisa peči:http://www.zibro.si/883/zibro-donata-124-hydro-line-red-270-m3.htm

Bi pripel slike ventilatorja samo so prevelike... poizkusim zmanjšati velikost in jih naložim
prilagam slike

Priložene datoteke
.jpg   IMAG.jpg (Velikost: 106,1 KB / Prenosi: 330)
.jpg   IMAG1.jpg (Velikost: 140,78 KB / Prenosi: 330)
.jpg   IMAG2.jpg (Velikost: 122,75 KB / Prenosi: 330)
Nekje sem bral, da lahko deluje peč tudi brez (menda) vendar nebi rad poizkusil.
Iskanje po temi