Objave: 59
Teme: 8
Ocena:
0
Pozdravljeni,
imam peč na pelete in pri vsakem vžigu se mi po 15 minutah peč ugasne. Ni nikakršnih alarmov. Kaj bi lahko bilo? Google ne najde nič pametnih rešitev. Mogoče premala T dimnih plinov? Je imel kdo podoben primer? Peč sem sčistil, edino tistih dimnih kanalov nisem spucal, ker moram nabaviti žico za čiščenje, je to možen vzrok?
Hvala in lep pozdrav!
Objave: 162
Teme: 14
Ocena:
0
Zdravo,
Peleti ostanejo v šalčki, ali jih zmanjka, mogoče premajhno doziranje?
Ocena:
0
Zdravo, peč lepo gori, tudi pelete se dozirajo, sem poiskusil tudi z več doziranja. Nič ne ostajajo, peč se začne ugašat, napiše fire down, prižgejo se ventilatorji in peč se ugasne in postavi v off, brez kakršnegakoli alarma. ...
Objave: 1022
Teme: 0
Ocena:
7
Nisi napisal, če tako dela že od začetka - ali se je to pokazalo pa nekem času uporabe,
mogoče pa zadosti zahtevam ogrevanja in gre sama v mirovanje, to bi bila stvar nastavitve v kolikor jo ima.
Ocena:
0
ne vem kako dela, ker ni nova. Ne gre v mirovanje, ker niti radiatorjev še ne ogreje. Ima pa gor neke dve okrogli palčki, ki naj bi šle gor dol (čiščenje) pri meni ne gredo, kdo ve kaj več? Lp
Objave: 1546
Teme: 3
Ocena:
14
Pa se črpalka vklopi da požene vodo skozi peč?
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Mogoče je črpalka zacikala in ne požene vode po sistemu? So radiatorji povsem mrzli ali postanejo mlačni ( če ja, potem ni oč).
Ocena:
0
radiatorji postanejo mlačni po 15h minutah, če jo recimo dvakrat zaženem, kajti črpalka se prižge pri cca. 50 st. kar pa peč po 15h minutah ne more dosežt... nekaj sem gledal sedaj po nastavitvah, po 15h minutah je temperatura plinov na 60st. vmes pa skače od 20-90 stopinj... mislim, da če peč po 15min ne doseže neke vrednosti T plina, se ugasne, ve kdo koliko mora bit ta T.? Lp Pa navodila so tudi za vse peči tak butasta, sploh ne piše nikjer normalne vrednosti... Očitno mora za vsak k... prihajat serviser..
Ocena:
0
Očitno smo ugotovili vzrok, zamašeni kanali dimnih plinov kotla. Iz peči ven gledata dve štangi, iz vsake gre v obliki obrnjene črke T kot nek feder premera 40-50mm... te naj bi se ročno premikale gor-dol in s tem tudi opravljale čiščenje. Ve mogoče kdo kako to najbolje ščistiti, kajti ven jih ne gre dobiti... Hvala.
Ocena:
0
Zdravo, naj omenim da je vzrok "zapečenost" tako imenovanih turbolatorjev.. 3 od 4ih sem dobil ven, četrtega pa nikakor ne spravim ven... Vprašanje, se sme notri kaj našpricat oz. vlit, da zmehča vse skupaj in, če ja, kaj? Hvala vnaprej za pomoč. Lp