PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Delovanje peči na kurilno olje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
rwasc
Če se na 2 uri je to ok.
Pri nekaterih gorilnikih lahko nastavljaš moč delovanja, posledično so lahko temp. nižje.
Samo pazi da ne bodo prenizke (kondenzacija).

Nekje na pss sem zasledil zapis o modelu, ki že +10 let kuri klasiko (brez hranilnika) in ima talno gretje.
Hvala, bom kej pogledal. Sej ti verjamem, meni so vsi govorili da ni šans. ampak od 14.10. do danes imam porabo kurilnega 4.6l/dan. to je ena dobra vreča peletov. pa mam v stanovanju 74m2 med 22 in 23 nonstop ker mamo mulca...tako da...če preračunaš investicijo v novo kurilnico z zalogovnikom alpa sam da menjaš uničen gorilnik vsake par let z naslednjim rabljenim...ne vem no Smile
Citat:Če imate presežek zraka je tudi gibanje dimnih plinov hitrejše in temperatura dimnih plinov višja (5,5%O2). Da pa je nekaj z nastavitvijo ali pa pomikom glave gorilnika in posledično visokim CO-jem narobe se vidi in je potrebno odpraviti in se potem s temperaturo dimnih plinov bost. Verjetno se da vse postoriti s pravo šobo in pa pravilno nastavitvijo izgorevanja
serviser je zamenjal tesnilo na črpalki, očistil filter znotraj črpalke, zamenjal dizo (0,5/60), očistil del kjer so elektrode, fotocelico, itd.
Sledil je poskusni zagon, meritev, nastavitev. To je bilo v soboto. Potem gorilnika nisem več vklapljal.

Danes popoldan vklopim gorilnik: naredi celo proceduro - vpih, iskra, nafta, ogenj. A se sliši kot da nekaj ni prav in res - ko bi moral ogenj goreti sam, brez pomoči iskre, se v peči, še bolj pa v dimniku, sliši zamolkla eksplozija in ciklus se ponovi sam od sebe: vpih, iskra, nafta, ogenj... ...in to 10-krat zaporedoma, potem sem gorilnik izklopil.

Pol ure kasneje ponovni vklop: vpih, iskra, nafta, ogenj - ponovi 4-krat, a tokrat ogenj ugaša brez zamolkle eksplozije in četrtič ostane prižgan in potem zadeva deluje brez problemov dobro uro. Pri 70°C termostat izklopi, pri 65°C ponovno vklopi brez problemov.

Problem je ker je hiša večinoma prazna, tole pa kaže na precejšnjo nezanesljivost v delovanju in ne morem pustiti brez nadzora.
Imam nenormalno idejo: poklicati mojstra...
Tudi jaz bi to rekel, pa malo več pozornosti, ker kot izgleda je lahko kak problem z netesnenjem goriva ali pa glava preveč zaprta in zraka preveč.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Citat:glava preveč zaprta
točno to je bilo in zaradi tega bi se naj nek upor spremenil, vsaj tako mi je serviser povedal po telefonu ker me ni bilo doma ko je to popravljal/nastavljal. Mislim, da bi tole lahko šlo na reklamacijo; račun za šobo (20) + tesnilo črpalke (3,22) + meritve izgorevanja (20) + servisiranje oljnega gorilnika (50) + DDV (20,51) = dobrih 113 €.
Pozdravljeni,

zanima me vaše mnenje. Imam kotel Riello Binomio za ogrevanje radiatorjev in SV. Kotel ima gumb s katerim določimo ali ogrevamo samo SV ali SV+radiatorji.
Ogrevanje SV imam sedaj rešeno drugače in me zanima, kako bi se obnesla zadeva, če bi sedaj z gumbom določil, da kotel ogreva samo bojler v peči in vezal DV na izhod tople vode iz bojlerja in PV na dovod v bojler, torej bi bojler uporabil kot nek zalogovnik za napajanje radiatorjev. Kaj bi s tem pridobil/izgubil?

Hvala za mnenje.
Slika

Priložene datoteke
.jpg   riello_vezava.jpg (Velikost: 57,45 KB / Prenosi: 292)
Izklopi bojler.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Z gumbom ne morem izklopiti bojlerja, ampak imam opcijo ali samo bojler za SV, druga opcija pa je SV plus še ogrevalna voda.
Ste mogoče mislili, da obrnem gumb za temperaturo SV čisto na minimum?
Da bi vezal tako kot sem narisal pa ni opcija?
gumb bojlerja na min. Tista vaša opcija je pa samo ena izguba več
1 ... 5 6 7 8 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi