PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Priklop reflektorja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/1b/jk/3yoySNGf/img20160812223347unichr("46")jpg[/img]

Pozdravljeni, ta reflektor bi rad dal zunaj in me zanima kako ga povezat. Kabel je napeljan že od prejšnjega, torej je verjetno najlažje da tega kratkega izpulim in onega isto povežem ne? Nevtralno tu izpulim in dam nevtralno od onega v enako mesto in enako za fazo in zemljo ne?
Tako je.
Hvala za odgovor, sicer sem pa že zjutraj naredil in dela. Me pa vseeno nekaj zanima. Sam nisem električar... Kaj pomenita ta dva črna kabla? Zakaj je na eni strani rdeč in črn, na drugi pa oba črna? Sta potem tudi plus in minus ali sta oba minus?
Ker imaš v luči usmernik za ledice seveda imaš opravka z enosmernim napajanjem. Na led usmerniku (na strani kjer sta oba vodnika črna) je eden priključen na nevtralni vodnik napajalnega kabla (rjava, modra, rumeno zelena), drugi pa je vezan na krmilni kontakt senzorja gibanja. Ko se senzor aktivira, dobiš po rdečem vodniku iz senzorja napajanje 230V na led usmernik. Iz njega ti gresta pa črna (-) in rdeča (+) na led panel.
Hvala arbajter za razlago.
Kaj bi pa bilo če bi črni vodnik dal namesto na nevtralni vodnik, na fazo?
Zakaj bi nekaj preizkušal, saj imaš v luči vse že pravilno zvezano. Pa vseeno: v luči imaš tri črne vodnike. Katerega si imel v mislih??? Črnega (na usmerniku zraven rdečega vodnika) tudi pod razno ne smeš priklopiti ne na fazo ne na nulo, saj se bo v tem primeru pokadilo, zraven pa boš imel še zvočno spremljavo - pok. Posledica pa bo da boš moral do razdelilca dvignit ali zamenjat varovalko ter seveda pot v trgovino po novo lučko. Črna dva na nasprotni strani usmernika pa sta napajanje 230V za usmernik. Ena od njih je speljana preko senzorja. Skratka, ko imaš na teh dveh črnih 230V luč sveti in je ob tem nepomembno ali je na levi črni faza, na desni nula ali pa obratno. Vse drugo pelje do uničenja usmernika in luči.
Iskanje po temi