PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Zamašena cev v kuhinjskem lijaku

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citat:v vse umivalnike stresem sodo bikarbono, zalijem s kisom za vlaganje
ali se soda in kis ne uničujeta medsebojno ?
Ko sem še kuril na elko, sem parkrat naredil temperaturni šok v vodni inštalaciji (delegionalizacija). Navil sem bojler na okoli 80°C in potem odprl vse pipe na topli vodi. Od točno takrat naprej mi vložek v armaturi (Hansa Groge) za banjo škriplje in malo zatika.

javr Napisal:
Citat:v vse umivalnike stresem sodo bikarbono, zalijem s kisom za vlaganje
ali se soda in kis ne uničujeta medsebojno ?
Moje mnenje je, da to dvoje se ne uporablja nikoli skupaj. Je že res, da skupaj se zelo lepo speni in zašumi, vendar efekta pri tem ni nobenega, ker se baza in kislina medsebojno nevtralizirata.

lori01 Napisal:Pozdravljeni,
v kuhinji občasno spustim v odtok mr. muscolo in pustim čez noč. Ker pa to ni pomagalo in je voda zastajala v lijaku je mož pred cca 14 dnevi razstavil cevi pod lijakom in naletel na kepo vodnega kamna.
Včeraj se je zadeva z zamašitvijo ponovila. Imate mogoče kakšen predlog kako se tega rešiti. Bojim se da je zamašeno kje v cevi v zidu ali še globlje. Upam, da v tem primeru ni potrebno razbijati. Cevi so plastične, ker je novogradnja.
Hvala za kakršnokoli pomoč.

Loredana
Muscola in podobne trgovske zvijače, so za občasno uporabo kar v redu (ne bom se tukaj šel okolje-varstvenika), sicer pa podpirajo lenobo. Pri kuhinjskih pa tudi drugih odtokih se zamašijo sifoni, ki jih je pač potrebno odpreti, očistiti pod tekočo vodo in sestaviti nazaj. Vsaj enkrat letno, odvisno kaj vse se notri zliva.
@mirator +5

Res se ne potrebuje nobene kemije. Tudi sicer je ne uporabljamo zaradi MČN.
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Pri starejših je problematično ročno pomivanje posode s prehladno vodo, se maščobe lepo nabirajo...
1 2
Iskanje po temi