PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Višina strešnega okna - izolacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potem je bolje dati vse povsod stekleno volno in lepo zapolnit okoli okna do bdx obrobe.
. Ali se mora parna zapora prekrivat vsaj 10cm?
Pozdravljeni,

bom kar tukaj vprašal, me ravno ta "stopnička" pri špaleti bega.
Torej Veluxov detajl na povezavi je sedaj OK ali potrebuje kakšno predelavo?

https://www.velux.si/pro/informacije/pro...gl-edw-bdx

Okno je vgrajeno (UK08), BDX tudi. Prostora za izolacijo je dovolj, tako da tukaj imam proste roke glede velikost stopničke.
Kaj pa njihova BBX zapora? Je za kupit ali je vseeno če sam delaš s folijo?

Hvala!
Ja stopničko tako narediš. Obe, Odvisno od naklona strehe, mogoče lahko spodnjo tudi naravnost narediš. Folije jst še nisem imel njihove. Pa okvirja za konstrukcijo tudi ne. Tako da ne morem komentirati. Se mi pa zdi da za popolnega začetnika je lažje če ima to že "narejeno".
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Hvala Firefly, sem nekako upal da se boste ravno vi oglasili.

Torej važno da greš "mimo" BDX izolacije. Odmik ki ga riše Velux je verjetno zadosten?
Okvir za konstrukcijo sem gledal ja, ampak ga ne prodajajo več Smile
ja, da greš mimo. Jst sem ponavadi delal nekje 8cm stopnično. Da je bilo tudi za izolacijo še nekaj prostora. Minimum je mislim da nekje cca 4cm.
Vse jasno, hvala lepa firefly!
Se ena dilema?. Stopnicka ne potrebuje dodatnega profila zadaj? Je dovolj utor v oknu + ravni del špalete ki ima itak profil na začetku in koncu?

Hvala
Stopnicko naredis samo z "zlomom" plosce. Torej da je vodoravni del in stopnicka iz enega kosa.

Profil itak ne sme biti blizu, ker je minimalno izolacije... bi hitro zašvical...
1 2 3
Iskanje po temi