Objave: 6
Teme: 1
Ocena:
0
Ima kdo na Daikin TČ vgrajen omenjeni termostat?
Objave: 5448
Teme: 33
Ocena:
0
to tudi mene zanima, sem že nekje v drugi temi spraševal. sam ga bom verjetno montiral na plinsko peč (mestni plin), malo pa še čakam, da mogoče še malo padejo cene, čeprav spet to ni takšen denar (se pa po conradih ipd dobi že precej te pametne instalacije za hiše precej ugodno). tako da poročam, ko bo izvedeno..
pri netatmo mi je všče to, da gre za evropskega proizvajalce, ki iam gelde na njihovega podatke dobro pokrite evropske (in ostale seveda) proizvajalce ogrevalnih sistemov, torej predvidevam, da je kompatibilnost dobra. razmišljam za za hišo staršev, kjer imajo buderus oljni kotel, da bi montiral zadevo. sicer je potrebno ustrezen vmesni, pa vendar..
zdej morajo naredit samo še kombinacijo za klimo, da se poleti na daljavo shladiš bajto in zmagamo, hehe..
Objave: 67
Teme: 24
Ocena:
0
Jaz ga uporabljam na Toshibi estiji. Zaenkrat zadovoljen oz. nekako nudi to kar estija v osnovi nima-nastavite temp. preko neta.
Objave: 9
Teme: 0
Ocena:
0
Jaz ga imam na Daikinu 6kW.
Objave: 5448
Teme: 33
Ocena:
0
glede tč-jevk: a potem netatmo termostat popolnoma nadomesti regulacijo, ali je kot dodatek? kaj še omogoča, poleg samo kontrole temperature?
Ocena:
0
Omogoča še nekaj ostalih stvari: prve cca. 3 tedne se termostat "uči" in shranjuje podatke (npr. spremlja notranjo in zunanjo temperaturo in glede na ti dve koliko hiša to potem naprimer temperaturo drži, kakšno so urniki, če so, itn....) in glede na te pridobljene podatke potem sam ustvari nek algoritem na podalgi katerega potem tudi dela... (npr. zapomne si koliko časa hiša potrebuje do določene temperature, ki jo imaš nastavljeno na termostatu na podlagi zunanje in kakrakteristik hiše in če imaš nastavljene urnike lahko začne malo prej gret, da bo dosegla npr. ob 8h 23 stopinj, če si imel nastavljeno naprimer čez noč 21 stopinj... Omogoča kar nekaj statistike, urnike kakršnekoli želiš, dostop do termostata in nastavitev od kjerkoli preko interneta, kot sem že zgoraj na kratko razložil "heating prediction", "heating algoritm",...
Upam, da sem razumljivo napisal...
Ocena:
0
Vremensko vodena krivulja je še vedno na TČ, če se ne motim je pa lahko tudi preko termostata samo mislim, da ti vrže opozorilo, da če imaš TČ tistega ne vklapljaš na termostatu...
Objave: 37
Teme: 1
Ocena:
0
Jaz sem ga pred par dnevi priklopil na mojo Daikin HT 14 KW......zadovoljen ker preko Wifija zelo enostavno reguliraš po želji časovne temperature.....dnevne, tedenske, trenutne itd
Sam termostat lahko prenašaš po hiši in s tem lahko najdeš najprimernejšo lokacijo za ogrevanje celotne hiše, itd...