PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nastavitve kaminske peči na pelete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

kupili smo kaminsko peč na peklete Klima Royal 7 v prepričanju, kako nam bo lepo toplo....vendar nam je pretoplo....

Peč nastavim vse tako kot piše v navodilih na 22C, ona pa kar greje in greje....tako da doseže že 26C in jo moramo izključiti, ker bi se temparatura najbrž še dvignila višje. Potem moramo počakati, da se peč ohladi, preden jo lahko zopet zaženemo.

Ali kdo ve, v čem je problem... je možno da je pokvarjen termostat?
Ali ima kdo takšno peč....bi prosila za nasvet glede nastavitve temperature, ker za vikend napovedujejo sneg.

Še nekaj me zelo moti, je zelo glasna...tisti polž se zelo sliši. Kot bi se ob nekaj drgnilo. Sem mislila da je delovanje bolj tiho. Kakšne so vaše peči, glasne ali tihe.....Sem že klicala na servis in v trgovino kjer smo jo kupili, pa so zelo neodzivni....hvala za kakršnokoli pomoč, lp
Tudi pretoplo je lepo Big Grin . Lahko poskusite še v ročnem režimu(moč 1) ali nastavite na minimalno možno temperaturo. V kolikor plamen ne pojenja je minimalno doziranje pelet previsoko nastavljeno že tovarniško, oziroma uporabljate dobre pelete. Ker je peč nova, jo bi moral nastaviti serviser, ali je opravil prvi zagon? Dobro preberite navodila, lahko da uporabniški meni dopušča še dodatno regulacijo v smislu zmanjšanja ali večanja doziranja pelet. V kolikor dodatna regulacija ni možna ali ne pomaga, brez kode za nastavitve parametrov (serviser) ne bo šlo. Polž je lahko glasen zaradi več stvari, kaj več od rahlega brnenja naj se ne bi slišalo. Ponovno navodila, lahko da je fiksiran zaradi transporta, drugače spet servis. Morda se oglasi še kateri lastnik enake peči.
LP
Prvi zagon peči in nastavitve mora opraviti pooblaščen serviser. Tudi senzor za temperaturo se mora nekje ven povleči, vsaj 1m. V meniju se pa verjetno lahko nastavi, kaj želiš, da kamin naredi, ko doseže nastavljeno temperaturo. Se samodejno ugasne ali ohranja nastavljeno temperaturo ali pa ne naredi nič in kar greje, kar pomeni, da zahteva ročno zaustavitev.
Pozdravljeni februar

Ste uredili s tole zadevo? Sam sem namreč dobil informacijo od serviserja, da se peči ne da (resno????) nastaviti tako, da bi se izklopila, ko doseže določeno temperaturo. Gre le v eko režim delovanja, kjer deluje na minimumu (kar bi naj po navedbah serviserja bilo 2kW - absolutno preveč za manj kot 20m2 ogrevane površine).

Očitno bo treba peč predelat z lastno regulacijo (pa naj stane kolikor hoče) :evil: :evil: :evil:
Če to bere kak serviser, ki je pripravljen delit informacijo o tem kako se pride v servisni meni (mogoče tudi čemu služi DB9 priključek na zadnji strani peči) in kako zadevo nastavit, da bo minimum še manj intenziven, se priporočam.

LP
Priklopite zunanji termostat, verjetno ima kamin to opcijo
Priklop zunanjega termostata ne bo pomagal, kamin te opcije tudi nikjer ne omenja.

Termostat na kaminu deluje OK, kar vidim po indikatorju dosežene nastavljene temperature. Histereza je nekje 2°C. Po navedbah serviserja je 2kW moč peči v eko načinu delovanja...to pomeni, da peč kljub doseženi želeni temperaturi brez predaha dovaja v prostor 2kW toplote, kar je pa absolutno preveč za ogrevano kvadraturo in trenutne vremenske razmere.

V kontrolni panel bom vgradil mikrokontroler...glede na to, da indikator termostata deluje tudi, ko je peč ugasnjena, bom z njegovo pomočjo krmilil mikrokontroler, ki bo ob doseženi temperaturi peč izklopil in jo potem ob padcu po histerezi zopet prižgal. Prav tako bo kontroler služil kot časovnik (med 21:00 in 6:00 se ne bo kurilo), parametre bom nastavljal preko spletnega vmesnika.
S to "dodelavo" sicer pričakujem večanje histereze, saj peč ob vklopu ne prične takoj segrevat, ampak potrebuje nekaj časa, da pelete sploh vžge.
Če se bo razlika v temperaturah vklop/izklop izkazala za preveliko, bom na mikrokontroler dodal temperaturni senzor in ga preprogramiral na svojo histerezo, obenem pa s tem dobil tudi možnost nastavljanja različnih temperatur v različnih časovnih intervalih. Toliko zaenkrat.
Živijo, sam imam tudi kaminsko peč na pelete vendar toplovodno (radiatorji) in pri meni ne igra vloge nastavljena temperatura na kontrolni plošči amapk nastavlkena temperatura vode (lahko nastavim na 30℃ ampak če ne dvignem temperaturo vode ni učinka ob nastavljanju temperature). Sam lahko reguliram samo ob vgraditvi termostatskih ventilov oz samo glav na radiatorje in bo poraba za cca 10-15% manjša oz naj bi bila. Peč smo zagnali sami in deluje BP - je pa kljub vsej regulaciji to peč na trdo gorivo in ne moremo primerjati s plinom ali oljem.

Lp
Iskanje po temi