PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri peleti cenejši

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
... že drugič letos so se peleti pocenili. cene za kvalitetne avstrijske pelete v rinfuzi so takele: do 4 tone 214 ojrov tona, do 6 ton 208 ojrov tona, kaj pa je za več ko 6 ton pa ne vem. tel. številko boste našli na <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.peleti.com">www.peleti.com</a><!-- w -->. podjetje je slovensko in trži avstrijske pelete. cena peletov v žakljih je žal nespremenjena, to je skoraj 290 nesramnih ojrotov po toni, sicer zastojn dobava če je naročilo več ko 500 kil. žal zame pač nič ceneje, ker nimam zalogovnika. čez kak mesec znajo bit morda še kaj cenejši v rinfuzi, pod pogojem da se bo nadaljevalo takole lepo vreme.
Nič čudnega, da so se pocenili, skladišča so polna, pomlad pa se bliža, oz. zime sploh ni bilo. Glede na gibanja cen peletov, pa dvomim, da bodo cenejši kot ELKO.
ELKO 0,544 € za liter od 3000 l dalje, 10 kWh/l, kWh = 5,44 centa
peleti 0,208 € za kg do 6 ton, 4.9 kWh/kg, kWh = 4,24 centa

ostalo pa je odvisno tvoje naprave. ELKO naprave s spodobnim izkoristkom ne stanejo veliko denarja, za peletne moraš pa eno ledvico prodat. jaz sem se odločil in napravo naredil sam za ceno spodobnega ELKO gorilca (dvostopenjski gorilec). upam si trdit, da ima moja sestavljanka vsaj tak izkoristek, kot na ELKO (stara litoželezna kombinirana peč, prej priklopljen ELKO gorilec, zdaj peletni gorilec, lastno krmiljenje), prednost je pa ta, da imam v 1 minuti spet lahko kurjenje na drva, z ELKO gorilcem pa je bilo kar nekaj več dela zato, da si lahko kuril z drvmi. upam si trdit, da bi me prišlo peletno ogrevanje cenejše po teh cenah, vsaj 25%, pod pogojem seveda, da si naredim zalogovnik za vsaj 6 ton. to pa seveda gladko odpade, ker je v kurilnici 2, 5 kubična cisterna za olje, ki je lastnik bajte ne pusti prestavit ...
Iskanje po temi