PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ekspanzijska posoda-garancija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Srečujem se z naslednjo težavo:

Lani 24.01.2014 sem kupil novo ekspanzijsko posodo ELBI 200l, ker je stara po 8 letih izpustila dušo.
Ob vgradnji smo opazili, da je ekspanzija letnik proizvodnje 08/2008???
Takoj sem obvestil prodajlca, da to ne bo vredu, vendar se na moj poziv ni odzval. Ekspanzije pa jaz nisem peljal nazaj, ker nisem hotel tvegati delovanja sistema brez nje.
No prejšnji teden se je zgodilo prav tisto, kar bi se moralo po osmih letih.
Ekspanzija je spustila dušo- prodajalec me ne šmirgla 5%, garancija je iztekla, moti ga ker imamo na vrhu ekspanzije ventil za lažjo menjavo, da v njej ni bil pravilen tlak,.........

da je ekspanzija nekje stala in se starala 6 let pa za njega sploh ni nikakšen vzrok.

Kako naj se borim naprej?

Prosim za vaša mnenja in pomoč,
hvala Marjan
Mislim, da po enem letu in preteku garancije pomoči ni več .....
Dobro,
vsaka šola nekaj stane.

Prodajalcu bi samo rad dopovedal, da me je na.......
Pri avto gumah mi ne uide preveriti DOT oznake, tu sem jo spregledal.

lp
Vsaj povej javno kateri trgovec je to da se ga ljudje izogibajo, če pa spremlja forum ti bo sam ponudil novo, ker slaba reklama je najslabše za njega.
Ne bom ga še javno izpostavil,
še vedno čakam, da mi bo kdo pritrdil,
da se guma stara četudi ni v uporabi.

lp
Seveda se stara....
Pravzaprav še bolj, saj je nezmontirana ekspanzijska enostransko obremenjena (ni kontra pritiska vode na prednastavljen tlak v zračnici) po drugi strani pa je v stiku z zunanjim zrakom in mešanici raznoraznih plinov (onesnaženje; smog; .....), ki prav gotovo blagodejno ne vplivajo na gumo.

Kakorkoli, moji ekspanzijski teče 15 leto ........
Nekateri distributerji dajejo na elbi raztezne posode 2 leti garancije-vendar ne vsi.
Kaj piše v garancijskem listu?Upam,da ga nisi vrgel stran,kar večina rada naredi.
Nam so jo zamenjali-vendar je bila 35 litrska,čeprav je bila že nekaj mesecev iz garancije.Imela pa je 1 leto garancije.
Nima ti kaj prodajat 6 let stare stvari.Kar napiši kdo je,ali pa ne jamraj tule.
Iskanje po temi