Objave: 2602
Teme: 98
Ocena:
0
Gledam kaminske peči s toplotnim izmenjevalcem, torej take, ki jih lahko priključiš na centralno. Ima kdo, izkušnje?
Kako je z zalogovnikom, je nujen ali je lahko brez oz. ali bi bil dovolj priklop na 300 l. bojler za sanitarno vodo.
Objave: 2451
Teme: 3
Ocena:
0
Sicer je že 1000 strani napisano na to temo, ampak vseeno: imaš radiatorje ali talno? Koliko ur na dan boš kuril?
Ocena:
0
O kaminski peči s toplotnim izmenjevalcem še ni nobene teme...vsaj brskalnik je ne najde...ogrevanje bo na radiatorje, kurili bomo toliko časa, da nam bo prijetno toplo...
Objave: 2451
Teme: 3
Ocena:
0
Toplovodna peč-štedilnik-kamin, peč s priklopom na centralno,...... itd.....
Ni važno.....vsi na forumu ti bodo predlagali zalogovnik.
Jaz mislim, da če boš kuril 3-4 ure na dan, z bojlerjem 300 l, zalogovnika ne potrebuješ.
Če pa boš več, pa ja.
Moj 300 l zalogovnik opravlja svojo funkcijo le, ko ne vklopim talnega. Ko vklopim talno, zalogovnik ostane hladen. Ko pa se segreje na kakšnih 60 ali več, v 24 urah izgubi toliko toplote, da raje to toploto spustim v talno, kot da jo izgubljam v zalogovniku.
To bi pomenilo, da pri meni pride v poštev le, ko je dovolj toplo, da hišo ogrevam le s pečjo (imam štedilnik), ker pa mora biti vsaj en uporabnik priklopljen, to funkcijo opravlja zalogovnik.
Objave: 783
Teme: 1
Ocena:
0
...poglej si kaminsko peč thermo vesta plus(MBS smederevo),njihov izmenjevalec dobiš kot rezervni del za cca 60 eu,potem poglej na bolhi,če kdo "šenkuje približno s tako dimenzijo kurišča,pečko,nato izvrtaj na hrbtišču dve vzporedni luknji,vtakni tale izmenjevalec noter,namesti cevni termostat in ga kuplaj preko preklopnega stikala na obstoječo pumpo
...seveda daj na nov priklop tudi ventil,da lahko tale dodani sistem po potrebi tudi hidravlično ločiš
...izmenjevalec drži cca 8l vode,tako,da raztezne ne rabiš
..pa,da ne bi slučajno dodajal,kakšen nepovratni ventil
...zalogovnik bo ziher odveč,oziroma na sistem raje dodaj kombiniran bojler :wink:
ps
kolega ima tole opcijo,sicer original "vesto in špila bp tudi,če zmanjka štroma :wink:
ps
...res je.. "prosto ko pasulj
Objave: 268
Teme: 11
Ocena:
0
Iz prve roke, edilkamin, talno, 800 zalogovnik, 300 bojler SV.
Glede na to, da v kamin ne naložiš pol "karjole" polen, menim, da ne potrebuješ zalogovnika. Pomembno je tudi kolikšne izgube ima hiša, če so prevelike, pozabi da jo boš še kaj shranil. Tudi način "kurjenja" se razlikuje od toplozračnih. Kako se sistem obnaša na radiatorje ti ne bi znal povedat, ker imam povsod talno, pri meni je fenomenalno.
Lahko pa si prideš stvar tudi ogledat!
lp Roby
Ocena:
0
Roby, te držim za besedo...upam, da piješ pivo...