PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Centrometal BioSolid 26

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!
Zanimajo me izkušnje z omenjenim kotlom in priporočila ja/ne.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.centrometal.hr/biosolid/">http://www.centrometal.hr/biosolid/</a><!-- m -->

Če razumem pravilno je to klasika z ventilatorjem in neko osnovno el. regulacijo.
Izkoristek navajajo dokaj dober.
Zamenjal bi VW kotel Central 28, ki je še vgrajen "klasično" brez zalogovnika, brez neke pametne regulacije,...itd. Vglavnem tako kot se je delalo pred 15 leti.

Če pa je že kdo uporabnik tega kotla, pa je informacija iz prve roke dobrodošla.
Izkušenj z tem kotlom sicer nimam a bom napisal nekaj drugega, ki je mogoče podobno, kot pri avtorju te teme.

Sam sem bil pred dobrimi 2 leti postavljen v položaj, ko sem moral v kurilnici nekaj spremeniti, saj ob takratni hidravlični vezavi in staro ferotermovko, ki je leta 2010 spustila nekje med bojlerjem in kotlovno vodo več nisem upal iti v zimo. Imeli smo vezano tudi peč na olje, montirano par let prej. V glavnem če bi mi peč na drva spustila sredi zime bi bil primoran na vrat na nos zamenjati peč sredi zime. Ker pa sem s pomočjo forumov dojel, da nova peč brez zalogovnika vode, sploh kakšna uplinjevalna, ki sem si jo zaželel, ne gre sem leta 2012 tej stari neizolirani ferotermovki dogradil zalogovnik vode in potrebno regulacijo povratnega voda. Pustil sem tudi peč na olje, ki bi bila v primeru odpovedi ferotermovke, zlata vredna, saj z prešnjo vezavo si nebi mogel nič pomagati z njo. Zvezal sem tako da se ob morebitni odpovedi peči lahko grejem na olje, ob menjavi peči pa ne rabim veliko predelovati cevi. Kar sem hotel povedati je, da sem se s to staro pečjo grel še praktično dve zimi, saj sem novega uplinjaka (vigas) zmontiral letos marca, torej malo po žledu.

Torej če se v tej stari peči da kuriti in ne spušča vode bi jaz ji dogradil zalogovnik vode in regulacijo povratka ter dvižnega voda, peč bi pa zamenjal ko bi finance dopuščale, tudi lahko z zgoraj omenjeno, a jaz bi dal raje uplinjevalno.
Iskanje po temi