PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Težave z uravnjavanje radiatorja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delna rešitev (če imaš na radiatorjih ventile tudi na iztoku):
Ugasneš peč in morebitne črpalke in iz sistema spustiš toliko vode, da tlak pade na okroglo nulo oziroma da bo ekspanzijska posoda opravila svoje. Če imaš na razvodih od peči ventile, jih zapri. Na vseh radiatorjih, ki so v hiši na istem ali višjem nivoju, kot je problematični, zapreš oba ventila (dovod, odvod). Pripraviš vse potrebno orodje, nov ventil (ki ga že poviješ s teflonskim trakom ali vrvico, v kolikor nima O obročka/tesnila) in en lavor ali vedro. Fino je, če imaš pomočnika. Odviješ ventil, ko bo že precej odvit, bo pričelo kapljati - nadaljuj z roko - ven bo sicer priteklo nekaj vode (zato imaš pomočnika in vedro), ampak ni krize - pač pohitiš.
Pofotkaj in prilepi slike dotoka in iztoka radiatorja.
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Lahko pa začasno pozabiš na termostatsko delovanje in glave ne pritrdiš nazaj.
Ventil pa zamenjaš ob kakih drugih delih na sistemu.
Hja...sej to sem naredil...zdej začasno je brez glave...ampak to ni ok.
Dobro je, da je ta kritični ventil v najvišjem nadstropju. Problem pa je, da lahko zaprem samo izhodni ventil iz radiatorja, ne pa tudi vhodnega.
Se pravi, če sem prav razumel, ugasnem peč.
Potem pa odprem...pustim, da steče ven, zamenjam ventil.
Zaprem. Najprej nazaj spravim vodo v sistem, in prižgem peč. Ali drži? Kolikovode pa je za pričakovat, da bo šlo ven. Je tronadstropna hiša. to je vrhu. Je pa cca 8 radiatorjev v etaži...
Ko bo peč hladna, pojdi izpuščat vodo. Nekdo naj na radiatorju le malo odpre odzračevalni ventil in spušča vodo v posodo. Ko bo nehalo teči, naj te po GSM obvesti, da si dovolj vode spustil. Za vsak slučaj, pusti teči še pol minute. Če pa na tem radiatorju nimaš odzračevalca, pa to stori na drugem, v tistem štuku.
Zapreš spodnji ventil spustiš toliko vode da zgoraj pri ventilu več ne teče,menjaš ,dofilaš vodo ,prezračiš ,nastaviš tlak. Lahko delaš pri toplem ali mrzlem kotlu, če spustiš malo vode.
1 2
Iskanje po temi