PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dimnikar, prvi pregled, zaračunavanje ponovnega pregleda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prosim za vaše mnenje, izkušnje...

Dimnikarsko podjetje izda Poročilo o prvem pregledu z opozorilom o odpravi pomanjkljivosti.
Utemeljene pripombe lahko v roku 15 dni od prejema poročila podaš v pisni obliki.

In na podlagi teh pripomb, v katerih opozarjaš na napake v poročilu (napačna serijska številka kurilne naprave, letnica proizvodnje) v naslednjih 14 dneh podjetje ne odgovori in ne popravi poročila, ampak na podlagi "posredovane dokumentacije" pripravi

Poročilo o ponovnem Prvem pregledu.

In spet imaš na voljo rok 15 dni od prejema poročila.

Vprašanja:

Ali bo potrebno plačati to t.i. Poročilo o ponovnem pregledu, ki ga dejansko sploh ni bilo?
(in tudi v tem dopisu so nove napake - citirane izjave podjetja, ki sploh ni bilo izvajalec del)...
Je običajno, da Prvi pregled dela ena sama oseba, pod poročilo se podpišeta dve (+ odgovorna oseba dimnikarskega podjetja).?

Komu se sploh lahko pritožiš? Ima Občina, v kateri bivaš, kakšne pristojnosti?

Hvala za pomoč in že skoraj zimski pozdrav.
občina nima nobene pristojnosti (razen kakšne veze itn.). za vse pritožbe in prijave nepravilnosti je odgovoren inšpektorat. tržni za napake pri izračunih, računih itn., za vse ostalo pa inšpektorat ministrstvo za okolje in prostor
Za avto se ponovni tehnični pregled po novem zaračuna, vsaj na LPP Ljubjana
Pri nas je pregled, če čistiš sam 14 eur, ponoven pregled pa 8-9 eur. Je pa res, da je to vseeno zakonsko odiranje prebivalcev.....tisti ki jih BK za njihove dimnike ponavadi tako niso v evidenci....in tam ponavadi zagori.
Vsi znanci, ki so opravili Prvi pregled, so kljub opozorilom o pomanjkljivostih vrgli papir v predal... Očitno sem samo jaz naiven, da sem se spravil pisati pripombe in se bomo šli zdaj ping-pong :/

Prvi pregled stane 65 EUR, drugi je 50% cene, kaj pa tretji? Wink

Resno razmišljam, da bomo v stanovanju dodali še par glamoxov (nekaj že imamo za prehodno obdobje), v kopalnici imamo že talno gretje na elektriko...
okram: za avto očitno različni različno delajo.
A ni več tako, da imaš 5 dni časa za odpravo napak?
Še par dni nazaj je moja morala na servis zaradi ročne zavore in so jo vzeli šele naslednji dan. Dodatnega pregleda ji niso zaračunali.
kar se avta tiče, plačal sem ga prvič, v petih dneh odpravil napake, drugič ni bilo potrebno plačilo.
Kar se dimnikarjev tiče, monopolisti so, zato lahko zakonito jeb.jo uporabnike.
2. Meseca nazaj sem peljal en avto na ponovni pregled zaradi roke in je bilo potrebno doplačati 4.5€
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.lpp.si/tehnicni-pregledi-homologacije/tehnicni-pregledi/ceniki">http://www.lpp.si/tehnicni-pregledi-hom ... edi/ceniki</a><!-- m -->
Jebejo le tiste, ki se pustijo jebati!
Pri našem fotru niti proba ne stopiti na dvorišče, če sumi, da je foter doma.
Če pa ga ni in naleti na mat, ga ta pouči, da nima nič s tem in naj se s tastarim zmeni.
Pa je spet nekaj časa mir.

Res pa je, da foter dimnik čisti precej bolj pogosto in precej bolj temeljito, kot bi ga katerikoli črni "majst'r".
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
1 2
Iskanje po temi