21.9.2014 ob 21:15
Na dveh koncih hiše imam predviden zunanji izpust vode (pri terasi za letno kuhinjo in pri garaži za umivalnik). Cev je že potegnjena ven, moram pa pred zimo v zemljo vtaknit dva jaška, kamor bosta šli notri ti cevi, v jašku pa bosta seveda tudi ventila za izpust vode. Na žalost ob gradnji nismo naredili tako, da bi vodo zaprl znotraj hiše, zato sem sedaj prisiljen naredit ta dva jaška z ventili, da obvarujeta cevi pred zamrznitvijo.
Jaška naj bi bila globine verjetno 1 meter, za premer pa že nisem več prepričan.
Koliko naj dam premer jaškov (verjetno v rangu ene 40-50 cm) in kakšna jaška naj kupim? Naj vgradim betonska ali iz kakšnega drugega materiala? Predvsem pa me zanima tudi kakšna pokrova naj dam, da se ne bom preveč matral z dvigovanjem, ko bom rabil vodo iz jaškov?
Jaška pa ni nujno, da sta povozna.
Nekdo mi je svetoval kar betonska, en drug pa naj grem kupit plastična jaška tja v eno firmo (da ne bo epp) v ioc Mengeš.
Prosim za vaše konkretne predloge kam naj grem kupit in kaj, ker sem res laik na tem področju.
Lokacija je pa LJ z okolico.
Jaška naj bi bila globine verjetno 1 meter, za premer pa že nisem več prepričan.
Koliko naj dam premer jaškov (verjetno v rangu ene 40-50 cm) in kakšna jaška naj kupim? Naj vgradim betonska ali iz kakšnega drugega materiala? Predvsem pa me zanima tudi kakšna pokrova naj dam, da se ne bom preveč matral z dvigovanjem, ko bom rabil vodo iz jaškov?
Jaška pa ni nujno, da sta povozna.
Nekdo mi je svetoval kar betonska, en drug pa naj grem kupit plastična jaška tja v eno firmo (da ne bo epp) v ioc Mengeš.
Prosim za vaše konkretne predloge kam naj grem kupit in kaj, ker sem res laik na tem področju.
Lokacija je pa LJ z okolico.