PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talno gretje - pomoč

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ja, potrebuješ še dodatno črpalko za talno gretje in motorni mešalni ventil z avtomatiko, ali termostatski ventil, ki ti bo zmanjšal temperaturo na primerno za talno.
sergej.zmaj Napisal:Pozdravljeni,

sem nov na forumu in potrebujem pomoč. Imam prizidek v velikosti 48 kvadratnih metrov višine 2,75m. Ta prostor bi želel ogrevat z talnim gretjem katerega bi priključil na obstoječo centralno ogrevanje. Kurimo na drva. Zanima me razlika v ceveh kvaliteta razvodnih ventilov, potrebujem dodatno pumpo? Kje je smiselno kupit material, cene varijajo za 35%. Ker sem laik, bi proso za nasvet.
Lep pozdravljeni!!

ce nimas zalogovnika ti bo to delal tak tak,
ko celo noc nebos ukuril, se ti bo estrih shladil, ko bos zakuril zjutraj, pa bo trajalo predn se ti bo segrelo, tako da brez zalogovnika jaz nebi priklapljal oz bos moral zagotoviti nek drugi vir ko nebos ukuril.
Ne vem. Jaz sem že drugo zimo brez zalogovnika - ker ga ne rabim. Estrihi se čez noč ne ohladijo, bajta pa še manj, kurimo pa od cca 16 ure dalje do max 22. Tako da tole, da se estrih shladi, je bolj tako.
mas dobro izolirano hiso, problem je ce je nima
No ja, bajta je iz siporeksa brez dodatne izolacije. Ni ravno standard za izolacijo, je pa čisto dovolj dobra, da ne rabi več.
Na obstoječem centeralnem sistemu je "bojler" 200 litrov, zaenkrat bi ga uporabil. Dajte mi raje informacije kvaliteta cevi, ventilov, koliko metrov cevi oz kako jo položit. Itd. Hvala za info.
Rečite je potrebno dat izolacij obvezno??
izolacijo kje?
Urs Napisal:Ne vem. Jaz sem že drugo zimo brez zalogovnika - ker ga ne rabim. Estrihi se čez noč ne ohladijo, bajta pa še manj, kurimo pa od cca 16 ure dalje do max 22. Tako da tole, da se estrih shladi, je bolj tako.

Kuriš na drva,kako imaš pa regulacijo uštimano da ne spuščaš prevroče vode v talno?
Razmišljam,da bi kar na peč(navadna na drva)vezal še talno brez zalogovnika vsaj dokler ni mansarda vseljena, z pečjo se ograva pritličje na radijatorje.Kakšna bi bila najugodnejša regulacija.
Radiatorski ventil oziroma nekaj od Danfosa, ki ima tipalo postavljeno na cev, ki gre v talno in noter po potrebi spušča vodo direkt iz peči, kjer se zmeša s povratkom. Nastaviš 30 in je okrog 30, itd. Tak ventil stane cca 40 EUR (se mi zdi, ker sem pozabil).

Eden od teh je bil - rabiš ventil + glavo.

013G5081 FTC 15-50 40,75 €
013G5080 FTC 35-70 40,75 €
013G3094 RA-C 15 17,54 €
013G3096 RA-C 18 41,67 €
Imel sem priklopljen radiator in talno na povratek.
Sedaj sem radiator odstranil zaradi prostora.
Priključil se talno direktno na ogrevanje.
Seveda je sedaj prevelika temperatura v talnem.
Se dobi kašen regulatorski ventil da bi imel eno konstantno temperaturo.
Ali ta termostatski ventil pustim.
Seveda se dobi ventil za regulacijo talnega prostora. Ima ga Danfoss in Oventrop.
V trgovini mi ponujajo dvoje vrste aluplast cevi: italijanske in nemške (30% dražje). Je kakšna razlika v praksi, kaj svetujete?
Mi se za izdelavo talnega ogrevanja še vedno poslužujemo pex-a in nobenega alumplasta.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
1 2 3 4
Iskanje po temi