PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje le točno določenih radiatorjev v hiši?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jah, to je res staro "sranje" vsaj 40 let ... Cevi v zid gre vsaj 10 Smile. Pripenjam še 3 slike, ki sem jih našel na GSMju, če bodo kaj v korist. Vodovodar je že bil in ko je to videl je samo rekel, da bo to prepusti nekomu drugemu. Prav zaradi tega pa pri vas iščem rešitve, da jih posredujem naprej naslednjemu, ki pride naslednji teden. Neki ventili so že gor, ne vem pa, če je to to. Hvala vsem za odgovore.

Priložene datoteke
.jpg   1a.jpg (Velikost: 96,18 KB / Prenosi: 1403)
.jpg   6.JPG (Velikost: 91,07 KB / Prenosi: 1403)
.jpg   8.JPG (Velikost: 104,88 KB / Prenosi: 1403)
če so neki ventili že gor, potem jih zapri, spusti toplo vodo in odpiraj ter spremljaj. a vode ne segrej preveč, da ne bo kaj narobe, samo toliko, da bo topla in boš videl, kam kaj gre.
drugače pa si s temi fotkami vsaj jaz ne znam pomagati.
Iz slik se ne vidi popolnoma nič.. Izgleda kot 7 blok teŠ xD
Najbolj je res da kontaktiraš vodovodarja, ki dela ne bo preložil na naslednjega ter skupaj ugotovita kaj in kako.
Črpalko imaš narobe obrnjeno, notri se nabira zrak in ti jo zaribava.

Glede vej: sem skoraj 100%, da niso ločene, poglej od radiatorjev nazaj, kam gredo cevi, če gredo še čez plato, je vse skupaj povezano. Edino zapiranje ventilov in zapiral ti pomaga, tiste tople cevi pa bohpomagej...Kaj je še vse hujšga na tem svetu.
Pride naslednji teden vodovodar in me zanima, če bo ta imel "pogum" pri temu podvigu. Imam še 3 slike, ki jih pripenjam, če komu kaj povedo ...

Priložene datoteke
.jpg   10.JPG (Velikost: 91,5 KB / Prenosi: 1294)
.jpg   13.JPG (Velikost: 95,41 KB / Prenosi: 1294)
.jpg   14.JPG (Velikost: 90,2 KB / Prenosi: 1294)
fak kakšn šalabajzerizem. Sej bi mogu s puščico označit na sliki, kaj je zgoraj in kaj je spodaj...
itak, totalni "šabalajzerizem" narejeno pred 40 leti.... Vodovodar, ki je prišel, pravi, da je optimalno, da gre vse na novo notri in to staro (čeprav delujoče) ven. Ata je proti, ker nima 5-10k za novo peč. Iščem druge nasvete (kar je lahko razbrati iz slik) za podvig pri drugem vodovodarju. Hvala.
Glede na osnovno vprašanje kako odklopiti eno etažo, iz teh slik ni mogoče nič sklepati, katere cevi gredo v zid in kaj je mogoče zapret,
Glede šalabajzerstva izpred 40 let, pa ima vodovodar pravi: "fleksarca" in vse na novo.
Delanje modifikacij obstoječega sistema je metanje denarja skozi okno, saj ti lahko karkoli v tako dotrajanem sistemu odpove. In odpovedalo ne bo poleti, ampak v najhujšem mrazu.
nova klasika peč je kakšnega tisočaka, zalogovnik še manj. naložiš enkrat na dan in imaš zadevo rešeno. celoten sistem pa ja, mene je mislim da prišla zadeva nekje okoli sedem jurjov, a bi moral preveriti kaj vse je v to šteto. vsaj na spletu pa že dobiš kompletne zadeve z vsem kar potrebuješ za kurilnico, že nekje okoli 4.500 evrov (poglej geotermal.si - ne delam reklame - večja peč več je). in na to verjetno dobiš še nekaj subvencije nazaj.
Tudi ta predlaga novo peč. Vsem hvala za odgovore.
1 2
Iskanje po temi