PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nakup zazidljive parcel na kateri stoji prizidek?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Zanima me kako je z nakupom parcele, situacija je sledeča:

Parcela A: zazidljiva na kateri stoji primarni objekt, priključki...
Parcela B: leži poleg parcele A, zazidljiva, na tej parceli stoji garaža-pisarna, ki se s pokritim prehodom drži primarnega objekta. Med objektom je cca. 2m prostora.

Sedaj me zanima, kakšen je postopek za nakup parcele B in preureditvijo objekta v bivalnega oz. podrjem in izgradnjo novega objekta na taki parceli. Kako je potrebno urediti komunalne dajatve, priklop (gre to vse iz nule?), glede na to da je bil do sedaj na njem prizidek?

Hvala za pomoč!

Lp
Torej sta na obeh parcelah objekta ca. 1m do parcelne meje.

So vsi objekti legalno postavljeni?
Kaj je primarni objekt na parceli1?
Ce kupis parcelo1 ali 2, kako bos izvedel podiranje prehoda? Do parcelne meje?

Na prvo zogo bi kupil oboje ali pa nic.
Tako je, na obeh parcelah sta objekta cca. 1,5m od meje, med seboj povezana z strehico. Na parceli je A je hiša, legalna, vpisana... na parceli B je objekt, legalen, vpisan.

Zadeva je taka, da bi kolega kupil prvi sklop s hišo, mene pa zanima parcela B z prizidkom. Tako da glede podiranja oz. odmikov nebi bilo problemov. Midva bi nato zadeve ločila oz. bi se objekt mogoče celo podrl in naredil nov, bolj odmaknjen od meje.

Prizidek je načeloma možno spemeniti v bivalno površino, kakšen je postopek za to oz. kaj vse je potrebno doplačati (komunalni prispevki, priključki...?)
Tako je, na obeh parcelah sta objekta cca. 1,5m od meje, med seboj povezana z strehico. Na parceli je A je hiša, legalna, vpisana... na parceli B je objekt, legalen, vpisan.

Zadeva je taka, da bi kolega kupil prvi sklop s hišo, mene pa zanima parcela B z prizidkom. Tako da glede podiranja oz. odmikov nebi bilo problemov. Midva bi nato zadeve ločila oz. bi se objekt mogoče celo podrl in naredil nov, bolj odmaknjen od meje.

Prizidek je načeloma možno spemeniti v bivalno površino, kakšen je postopek za to oz. kaj vse je potrebno doplačati (komunalni prispevki, priključki...?)
Iskanje po temi