PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kamin - zajem zunanjega zraka ter estrih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
No, saj zato pa vprašam in res hvala! Navadni smrtniki pač nimamo kaj dosti izkušenj, razen tega kar vidimo.
Dovod zraka torej odpade, kaj pa ogrevanje kopalnice s toplim zrakom iz zalogovnika sicer namenjenega centralni napeljavi?
Wega,

Wega Napisal:kaj pa ogrevanje kopalnice s toplim zrakom iz zalogovnika sicer namenjenega centralni napeljavi?

malo za šalo , bolj za res, kakšen zalogovnik toplega zraka boš pa imel?? :lol:

V zalogovniku je segreta topla voda , medij je voda; z njo lahko ogrevaš kopalnico z talnim, radijatorsko ali stensko. Da bi jemal topli zrak???
Si morda imel v mislih kakšen tak način : <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.frigor.si/si/katalog/toplovodni-kaloriferji/kalorifer-za-ogrevanje-s-toplo-vodo-xtha">http://www.frigor.si/si/katalog/toplovo ... -vodo-xtha</a><!-- m -->.

Kakšno kaminsko peč pa imaš? Prilimaj sliko! Morda se izdela kakšna komora/nastavek pred priključkom na dimnik in tam zajameš toploi zrak in ga s pomočjo cevnega razvoda in ventilatorja usmeriš/pošlješ v kopalnico.
Upam, da sem razumljivo :wink: :wink: napisal!
Lep pozdrav
Je dobro, če se zunanji zrak spelje s strehe/neogrevane podstrehe navzdol do kaminske peči?
Vem, da sem napisal smešno ampak kaj, ko nimam pojma, kako se reče. No, fora je ta, da sem kupil kaminsko peč, pa šele doma ugotovil, da ima možnost priklopa na centralno.V bistvu je enaka kot tista brez, samo da ima zadaj kotel (khm, zalogovnik) z možnostjo izgradnje ogrevanja z radiatorji, pač dodaš napeljavo, ekspanzijsko posodo, po potrebi obtočno ćrpalko in se ogrevaš z vodo. No zaradi časovne stiske se takrat nisem odločil za tak način ogrevanja, pa tudi potrebe ni bilo. Peč uporabljam kot vsako drugo kaminsko peč. No ravno tule na tem forumu sem prebral da kurjenje peči zaradi pregrevanja praznega kotla le ta nima več varne trdnosti, zato ni več uporaben na ta način. Sem pa premišljeval, če bi skozi ta kotel le prepihaval zrak do kopalnice, bi ogret zrak lahko dogrel kopalnico. Upam da sem sedaj napisal malo bolj jasno Smile
Aha, berem tole na telefonu, pa sem spregledal drugi del odgovora, ja tako sem mislil, samo da ne bi bilo treba dograditi posebej ampak bi uporabil ta kotel
Wega,
no smo le malce bliže.
Bi predlagal, da se naredi test ; kar tako se tudi cevi/povezava ne uniči oz, ne izgubi trdnost. V tvojem primeru tlačno probo izvest in se bo videlo ali so cevi v redu.

Ja , po testu bi bilo za razmislit glede povezave z zrakom in cevmi. Big Grin
Lep pozdrav
Pozdravljen! Najprej hvala za odgovor, bil pa sem odsoten in nisem mogel nadaljevati pogovora.
Glede tlačnega testa: pri uporabi povezave samo za pretok zraka pravzaprav ne bi bilo nobebnega tlaka, samo pretok. Je pa res, da bi test pokazal če kaj spušča, kar najbrž pomeni da bi lahko z zrakom dovajal dimne dime v kopalnico.

Zaenkrat hvala, pa spomladi javim, kako se je vse skupaj izteklo. Smile
1 2
Iskanje po temi